Bartın'da gidişat iyi değil

Tam kapanma olacak mı? Bakan Koca yoğun bakım doluluk oranlarını açıkladı.

Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan kritik açıklamalar geldi. Vaka artışı sonrasında yoğun bakım doluluk oranı artan iller arasında Bartın'da bulunuyor. Toplantı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Vakalar her kentte arttı. Şu an Türkiye'de üçüncü, İstanbul'da ise dördüncü piki yaşıyoruz. Yeni vakaların yüzde 85'i İngiltere varyantı kaynaklıdır" dedi. 'Tam kapanma olacak mı?' sorusuyla ilgili de Koca, "Kabineye bu konu hakkında alternatifli önerileri sunacağız" dedi.

BARTIN O İLLER ARASINDA

Yoğun bakım oranı yüzde 80’in üzerine çıkan iller arasında Bartın'da yerini aldı.Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 80’in üzerinde olan iller Sinop, İzmir, Çanakkale, Bartın, Edirne ve Rize.

TAM KAPANMA OLACAK MI?

Bugün Bilim Kurulu özellikle yarından itibaren Ramazan’ın başlamasıyla birlikte ‘ne gibi tedbirler alınabilir, önerilerimiz neler olabilir’ diye genel kapsayıcı bir şekilde hazırlık yaptı. Yarın sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında kabine toplantısı var. Bu kapsayıcı alternatif önerileri sunmuş olacağız. O çerçevede sayın Cumhurbaşkanımız alınan kararları uygun gördükleri halde açıklarlar.Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti; Ramazan’da dinlenerek tedbirlere uymayı söylemişti. Bilim Kurulumuz da bu yaklaşımda bulundu. Ben de yarın Kabine de bunları dile getirmiş olacağım. Sizlerin söylediği farklı olabilir ama toplumun psikolojik ekonomik yapısı da var. Bunların hepsi gözetilerek karar alınmış olur.

YAKIN TEMAS UYARISI

Yakın temasla, mutantın varyantın yüzde 85’e çıktığı bu dönemde, yeni bir pik dönemi yaşıyoruz, o nedenle yakın temasın son derece önemli olduğunu, o yüzden vatandaşlarımızın son derece dikkat etmesi gerektiğini önemle rica ediyorum.

 

Bakmadan Geçme