Bartın Belediye Meclisinde AK Parti ağırlığı

Bartın Belediye Meclisinde çoğunluğu AK Parti elde ederken o isim veda sinyali verdi.

AK Parti, bu seçimde Belediye Meclisine 3’ü kontenjan olmak üzere toplam 12 üyeyle girerken MHP Mecliste 7, CHP’de 6 üyeyle yer alacak. Belediye meclisine seçilemeyen Hüseyin Çetin, veda mesajı yayınladı.
Mecliste çoğunluk AK Parti’de
AK Parti, 31 Mart yerel seçiminde Belediye Meclisine 3’ü kontenjan olmak üzere toplam 12 üyeyle girerken MHP 7, CHP’de 6 üyeyle yer alacak.
İşte AK Parti’den Meclise giren isimler!
AK Parti’de
Burhan Enes Gizli, Secaattin Aykan ve Erol Çoban Meclise kontenjandan giren isimler oldu. Belediye Meclis Üyesi Adaylığı listesinde yer alan Hüseyin Manav,  İsmail Hakkı Tosçu, Sanem Çöme Taşdemir, Onur Özkaya, Turgay Kabakçı, Emrah Ulupınar, Hüseyin Gevrek, Mehmet İlker Yıldırım ve Canan Çavuşoğlu, Meclise giren isimler oldu.
MHP çoğunluğu kaybetti
2014’deki yerel seçimin ardından Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran MHP ise bu seçimde beklenilen başarıyı gösteremedi. 2014’deki yerel seçimlerin ardından Mecliste 12 üyeyle yer alan MHP, bu seçimde Meclise 7 üye soktu. MHP’den Hüseyin Fahri Fırıncı, Necmi Balık, Ahmet Kömeç, Egemen Kemik, Ufuk Kasap, Tuncay Maden ve Semih Kaptan Meclis Üyeliğine giren isimler oldu.
Çetin, bu sözlerle veda etti
Bu seçimde yine MHP’nin listesinde yer alan Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin listeye giremeyen isimler arasında yer aldı. Sosyal medya hesabından bununla ilgili paylaşımda bulunan Çetin, “Saygıdeğer Bartın halkımız 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığı için verdiğini desteğe teşekkür ediyorum. Ancak belediye meclisi üyeliğinde gerekli desteği alamadığımız için ben Hüseyin Taner Çetin Belediye Meclis üyeliği seçilemedim bu neden ile belediye hattı telefonumu teslim ettim ve belediye başkan yardımcılığım görevim bittiği için sizlere hizmet veremeyeceğim. Tüm Bartın halkına desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.
İşte CHP’den Meclise giren isimler!
31 Mart yerel seçimlerinde hem il genelinde hem de şehir merkezinde üçüncü parti olan CHP ise bu sonuçlara göre Belediye Meclisine 6 üye soktu. CHP’den Halil Sami Karakaş, Ömer Kemal Çubukçuoğlu, Mehmet Bahadır Karakaş, Recep Ahmet Çavuşoğlu, Ümran Bayraktar ve Alkım Tan Meclise giren isimler oldu.

 

Bakmadan Geçme