Bartın'a bir gasilhane kazandıracağız

Bartın Belediyesince verilen cenaze hizmetleri her geçen yıl artarak devam ediyor.

Bartın Belediyesince verilen cenaze hizmetleri her geçen yıl artarak devam ediyor. Belediye Başkanı Cemal Akın’ın 2009 yılında göreve başlaması ile il içi ve il dışı cenaze nakillerini ücretsiz sunmaya başlayan Bartın Belediyesi, 10 yılda Türkiye’nin her köşesine cenaze gönderdi, ülkenin her ilinde vefat eden Bartınlıların cenazeleri alıp memleketine getirdi.
10 yılda 1.000.000 km. mesafede 7.495 cenaze için ücretsiz nakil hizmeti verildiğini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, kent merkezine olduğu kadar Bartın’ın ilçe, belde ve köylerine de cenazelerin belediye araçları ile ücretsiz nakledildiğini belirtti.
Halen 5 cenaze nakil aracı ile hizmet vermeye devam edildiğini anlatan Akın, vatandaşların cenaze evleri önünde ayakta beklemesini önlemek için de 3 bin tabure alındığını, taburelerin belediye aracı ile cenaze günü cenaze evine gönderildiğini, aynı şekilde mevlitlerde de bu taburelerin isteyen vatandaşlara ulaştırıldığını söyledi.
Cenazesini bir gece evinde bekletmek isteyenler için 2 adet klimalı tabut ile hizmet verildiğini ifade eden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “Ayrıca vatandaşlarımızın acılı günlerinde yalnız bırakmamak için cenaze günü evlerine çeşitli ikramlar gönderiyoruz.  Belediye Meclis Kararı aldık, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren kefen ve saburaj tahtasını da ücretsiz veriyoruz” dedi.
GASİLHANE GELİYOR
Bartın Belediyesi’nin cenaze hizmetlerinin artarak devam ettiğini anlatan Akın “Şimdi de Gasilhane Projesi hazırladık. İnşallah yılsonuna kadar Bartın’a bir gasilhane kazandıracağız. Cenazeler evlerinden alınıp, yıkanıp, morglu gasilhanemizde bekletilebilecek. Bu hizmet için de hiçbir ücret alınmayacak” dedi.


 

Bakmadan Geçme