Bankadan arıyoruz diyerek hesapları boşalttılar

Bu haberi dikkatli okuyun, sizin de başınıza gelebilir

Bankaların müşteri hizmetlerinden arıyoruz diyerek 29 kişinin hesaplarından 2 milyon lirayı boşaltan dolandırıcılar kıskıvrak yakalandı.
Aralarında Bartın’ın da bulunduğu İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen siber dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 25 şüpheliden 4'ü tutuklandı.
Polise başvuran bazı vatandaşların hesaplarından ve banka kartlarından bilgileri dışında para çekildiğini bildirmesi üzerine İstanbul Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.
Bankaların müşteri hizmetlerinden arıyoruz diyerek, “Hesabınızdan para çekildi, hesabınız bahiste kullanıldı ” gibi bahanelerle 29 kişinin kimlik, hesap ve şifre bilgilerini elde eden dolandırıcılar banka hesaplarındaki 2 milyon lirayı boşalttıkları belirlendi. 
“Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma” suretiyle meydana gelen “Nitelikli Dolandırıcılık” konuları ile ilgili İstanbul, Antalya, Ankara, Bartın, İzmir, Kayseri, Manisa ve Muğla'da eş zamanlı operasyon yapıldı.
Belirlenen adreslere yapılan eş zamanlı operasyonda 25 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda çok sayıda cep telefonu, dizüstü bilgisayar, tablet, sim kart ve not defteri ile bir miktar para ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 25 zanlıdan 4'ü tutuklanırken, 12 kişi için adli kontrol hükümleri uygulandı ve 7'sine ev hapsi verildi. Diğer 2 şüpheli ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

Bakmadan Geçme