Su samuru kaldırımda, Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya
Bartın Şehir merkezinde korona nedeniyle ortalık hayvanlara kaldı.
Genellikle suda yaşayan ve nadir karaya çıkan su samuru, Bartın Milli Eğitim müdürlüğü civarında görüldü.
O mevkide bulunan göl ve ırmak kenarında yaşadığı düşünülen su samurunun avlanmak için çıktığı belirtildi.
Tesadüf eseri balkonda bulunan bir vatandaş sokakta dolaşan ve evin bahçesine giren su samurunu cep telefonu ile görüntüledi.
SU SAMURU NASIL BİR HAYVANDIR?
Su samuru, sansargiller familyasından, nehir ve göl kıyılarında yaşayan etçil bir memeli. Su kenarlarında kazdığı çukurlarda yaşar. Yuvası karada olmakla beraber girişi su altındandır.
Uzun silindirik gövdeli, yassı kafalı, uzun bıyıklı, küçük kulaklıdır. Ayakları kısa, beş parmaklı ve kısmen perdelidir. Çoğunun rengi koyu kahverengidir. Su geçirmeyen sık tüylü postları kürkçülükte kıymetlidir. Suda ustalıkla yüzer. Balık, kurbağa avlar. Kuş, yumurta ve fare de yer. Çoğunlukla yalnız dolaşır ve gece avlanır.
Gerçek bir su hayvanıdır. Suda yavrular, suda uyur ve suda beslenir. Karaya seyrek çıkar. Uzunluğu 120 ve kuyruğu 30 cm'dir. Ağırlığı 40 kg'ı bulur. Kıymetli kürkü koyu boz renktedir. Rahatça 30 metre derine dalar. Suyun yüzüne çıkınca sırtüstü yatarak avını midesinin üstüne koyar. Her yıl tek bir yavru yavrular. Sırtüstü yüzerken yavrusunu emzirir. Avlanacağı zaman yavruyu yosunlar arasında gizler. Günümüzde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır.