Baktrad Türkiye'de bir ilke imza attı

Türkiye'de bir ilke imza atan gönüllüler topluluğu Baktrad, faaliyetleri ile hizmetlerini sürdürüyor.

Baktrad, Türkiye’de bir ilke imza atarak faal olarak kullanılan Croos Linklerini ayrı ayrı ruhsatlandırma başarısı gösterdi.
Batı Karadeniz Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği (BAKTRAD), daha önce ülkemizde hep gayri resmi olarak kullanıla gelen CROOS LİNK sistemlerinin aslında kurallar ve kanunlar çerçevesinde ruhsatlandırılabileceğinin gösterdi.
 Radyo amatörlüğünü bir hobi olarak yaparken bu hobiyi ülkemiz ve devletimizin faydasına kullanmayı ilke edinen BAKTRAD, yaptığı bu başarılı alt yapı çalışmasını Bartın Valiliği Acil Afet İl Müdürlüğü’nün kullanımına açtı.
Bartın Valiliği ile yapılan 15.10.2018 tarihli protokol neticesinde tüm aktarıcı sistemleri ile birlikte haberleşme alanında, afet ve olağanüstü durumlarda faaliyet göstermeye gönüllü 48 kişilik sivil haberleşme gönüllüsünü bir nevi haberleşme ordusu olarak devletimizin emrine veren BAKTRAD bu alanda da farklılığını ortaya koyuyor.
Batı Karadeniz Bölgesinin İncisi Amasra Ve İnkumu’nda özellikle yaz mevsiminde dünyanın ve ülkemizin farklı bir çok yerinden buralara ziyarete gelen RADYO AMATÖRLERİ’nin el cihazları ile Bartın merkezde bulunan RO rölesi ile 433.450 MHz 88,5 ton ve 433.475 MHz 88,5 tonlu frekanslardan konuşabilmelerin alt yapısını kurmuş ve bunu radyo amatörü hobisi paydaşlarının kullanımına açarak, bu bilgiyi tüm ülke amatörleri ile paylaştı.
Türkiye’de bu alanda bir ilk olan telsiz sistemleri kurma ve kullanma ruhsatını alarak bir ilke imza atan Baktrad, örnek olmaya devam ediyor.

 

 

Bakmadan Geçme