Bakanlıktan bayram öncesi açıklama

İçişleri Bakanlığı'ndan bayram denetimleri açıklaması.

İçişleri Bakanlığı, bayram süresince yurt genelinde salgın denetimlerinin yoğun şekilde devam edeceğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı, bayramda şehirler arası seyahat ve sokağa çıkma kısıtlaması denetimi yapacak. Bayram süresince yurt genelinde yoğun şekilde salgın denetimi gerçekleştirileceği açıklandı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’da başlayan ve 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’te tamamlanacak olan tam kapanma dönemi içinde alınan diğer tedbirler gibi sokağa çıkma ile şehirler arası seyahat kısıtlamaların da, salgının seyrinde yaşanan azalma trendine çok ciddi katkı sağladığı belirtildi.


SEYAHAT İZİN BELGELERİ TEK TEK KONTROL EDİLECEK: RamazanBayramı’nı içerisine alan süre içerisinde; şehirler arası seyahat kısıtlamasına dair denetimler çerçevesinde; şehirler arası yollar üzerinde kolluk kuvvetlerince yol kontrol noktalarında görevli kolluk personelince özel araç veya toplu taşıma araçlarıyla şehirler arası seyahat edenlerin 'seyahat izin belgeleri' tek tek kontrol edilecek ve seyahat izin belgesi olmadan şehirler arası seyahat edenlerin tespiti halinde gerekli idari yaptırımlar uygulanacak.


ŞEHIT AİLELERİ MUAF OLACAK: Şehit aileleri, Arife ile Ramazan Bayramı'nın birinci gününde şehitlik ziyaretleri açısından sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Şehit aileleri kabristan ziyaretlerine kendi istek ve imkanları doğrultusunda belirtilen günlerde diledikleri zamanda gidebilecek.

Bakmadan Geçme