Arsasını kiralayan oğluna böyle sitem etti

Köylüler yerleşim alanında istemiyor, işte detaylar...

Özbaşı Köyünde GSM şirketine arsasını kiralayan oğluna seslenen Şahizar Özarslan yaptığı konuşmada, “ben bu yeri ona kullanmak için verdim, bu zehiri çoluk çocuğumuzun, komşularımızın üzerine dikti, benin oğlum değil artık. Ananı gömdün, üzerine bir kürek toprak attın, sana hakkım helal değil” diyerek oğluna sitem etti.
KÖYLÜLER RAZI DEĞİL
Kozcağız’a bağlı Özbaşı Köyü Taşyanı mahallesinde yerleşim alanı içine bir GSM operatörü tarafından kurulan baz istasyonu köylülerin tepkisine neden oldu.
Evlerin hemen yanı başındaki arı kovanlarının olduğu tarlaya yapılmak istenen baz istasyonunun radyasyon yayacağını, bunun da köydeki doğal yaşamı olumsuz etkileyeceğini belirten mahalle halkı, baz istasyonunun yerleşim alanı dışına yapılmasını istiyor.
Köylüler, baz istasyonlarının sebep olabileceği zararların farkında olduklarını belirterek yaşam alanında kalan, sağlık açısından zararlı olan baz istasyonunun yerleşim alanı dışına alınmasını isteyerek yetkililere seslendiler.
Köyde muhtara ve köy heyetine sorulmadan alınan bu kararın halkı zor durumda bıraktığını belirten vatandaşlar duruma çözüm bulunasını istiyor.

 

Bakmadan Geçme