Arızaya Genel bakım kılıfı

Havalandırma sisteminin arızasını duyurduk, Sağlık İl Müdürlüğünden cevap geldi. Neymiş, genel bakım! Tabi yerseniz!

Bugün sabah saatlerinde gündeme taşıdığımız, “Bartın kadın doğum ve çocuk hastanesinde bulunan ağır yoğun bakım ünitesinde 15 günden uzun zamandır havalandırma sisteminin arızalı olduğu ve yatan hastaların perişan olduğu öğrenildi. Teknik bir arıza nedeniyle parça beklendiği belirtiliyor. Yetkililere seslenmiyoruz!!!! Allah hastaların yardımcısı olsun.” şeklinde duyurumuza Bartın Sağlık İl Müdürlüğünden evlere şenlik bir açıklama geldi.

Dursun Koç İmzalı açıklama şöyle;

“Hastane havalandırma sistemlerinin bakımı ve idamesi, enfeksiyon kontrolü açısından büyük önem taşımaktadır. Hastane içinde oluşturulan her tür özel havalandırma sisteminin bakımı teknik ekip tarafından düzenli olarak yapılmakta, filtreler değiştirilmekte, sıcaklık, nem ve hava akım kontrolleri rutin olarak yapılmaktadır. Rutin bakımlar ile birlikte belirli aralıklarla  genel bakım yapılması gerekmektedir.

Bu nedenle Bartın Devlet Hastanemizin Kadın Doğum Ek Binasında yoğun bakım havalandırma sistemlerinde genel bakım yapılacaktır. Bu süreçte hizmetlerin aksamaması ve halkımızın mağdur olmaması amacıyla 07 Eylül 2018 Cuma gününe kadar yoğun bakım hizmetleri ana binamızda verilmeye devam edecek olup diğer hizmetler aynı şekilde Kadın Doğum Ek Binada verilmeye devam edecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

BU AÇIKLAMANIN ÜZERİNE ŞU SORULARIMIZA YANIT BEKLİYORUZ!

1- Bu arıza, pardon genel bakım ne zamandan beri devam etmektedir? Nasıl bir genel bakım ki, 7 Eylül’e kadar devam edecektir?

2-Bu arıza pardon “genel bakım” bizim duyurumuzdan sonra mı başlamıştır?

3-Genel bakım planlı programlı yapılır ve havalandırma sistemi çalışmaya devam eder. Arıza yoksa havalandırma sistemleri niye çalışmıyor?

4-Böyle bir genel bakım ilk defa mı yapılıyor, yoksa her genel bakımda hastaları tahliye mi ediyorsunuz?

5-Havalandırma sistemi arızalandığından beri kaç hasta hayatını kaybetmiştir ve bu hastaların ölümünde havalandırma sistem arızasının etkisi var mıdır?

6-Genel bakım arızaları önler ve planlı programlı yapılır. Havalandırma sistemlerinde kompresör arızası olduğu ve parça beklenmesi de genel bakıma dahil midir?  

7-Bu genel bakım Türkiye’de ilk defa mı yapılıyor?

Bu genel sorularımızın Sağlık Müdürlüğü tarafından cevaplandırılmasını bekliyoruz.

Bakmadan Geçme