Arazide şok manzara ile karşılaştı

Bartın’ın Arıt köyünde doğum yapan manda ve yavrusu kurtların saldırısı sonucunda telef olurken bir yıl içinde aynı çiftçinin 11 büyükbaş hayvanı aynı akıbete uğradı.
Edinilen bilgiye göre, Arıt köyünde mandırası olan Aslan Bakar isimli çiftçinin son bir yıl içinde 9 manda ve 2 ineğinin aç kalan kurtların saldırısı sonucunda telef olduğu öğrenildi.
Kendi arazisi üzerine kurduğu mandırada yaklaşık 100 adet mandaya bakan Aslan Bakar, kurt saldırısı sonucunda telef olan manda ve yavrusunu görünce şok oldu. Son bir yılda 11 büyükbaş hayvanı saldırı sonucunda telef olan çiftçi durumu durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Köye giden ekipler tarafından yapılan incelemede manda ve yavrusuna saldıran hayvanın kurt olduğu belirlendi.  Köye kurtları görüntülemek için fotokapan kuruldu.
KÖYLÜ ÇÖZÜM BEKLİYOR
Köylerde yaşanan yabani hayvan saldırıları sonrasında büyük zarara uğrayan çiftçiler bu duruma çözüm bulunmasını istiyor.
Bu durum nedeni artık havanına bakamaz hale gelen köylü hayvancılığın bitmesine sebep olan bu durumun çözüme kavuşmasını bekliyor.


 

Bakmadan Geçme