Araç tescil işlemleri noterde yapılacak

Noterde satış yaptıktan sonra emniyete gitmeye son! Araçların satış, devir ve her türlü tescil işlemleri artık noterler tarafından yapılacak.

Araç Tescil Hizmetlerine İlişkin İş ve İşlemlerin Noterliklere Deviri İle İlgili Tören Düzenlendi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün katılımlarıyla Araç Sicil ve Tescil İşlemlerinin Türkiye Noterler Birliği koordinesinde noterliklere devredilmesi hususunda Anıttepe Konferans salonunda bir tören gerçekleştirildi.
Noterler, araçların satış devir ve her türlü tescil işlemini yapacak, plaka verecek, tescile ilişkin geçici belgeleri düzenleyecek. Yönetmelik kapsamındaki tüm işlemler Türkiye Noterler Birliği Bilişim Sistemi üzerinden gerçekleştirilecek.
İçişleri Bakanı Soylu törende yaptığı konuşmada, “Bugün burada attığımız adımı sadece bir zaman ve para tasarrufu değil, aynı zamanda ülkemizin trafik güvenliğini artırılmaya dönük bir adım olarak hep birlikte değerlendirmeliyiz.” dedi.
 
Kamu tarafından bakıldığında, Emniyet Genel Müdürlüğü personelinin de önemli bir iş gücü kazancı ortaya çıkarmış olacağını ve hali hazırda bin 727 personelin bu konuda görev yaptığını ifade eden Soylu, bu düzenlemeyle birlikte personelin yaklaşık yüzde 80'inin trafik denetleme birimlerine aktarılacağını belirtti.
 
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, yeni düzenlemeye ilişkin yönetmeliğin bugün Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek, hükümetin eylem planında yer alan bir uygulamayı daha vatandaşların hizmetine sunmaktan memnuniyet duyduklarını ve yeni uygulamayla vatandaşların işlemlerinin hızlı şekilde yerine getirileceğini vurguladı ve emniyetin iş yükünün de azalacağını bildirdi.
 
“Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak isteyenlere karsı köklü bir mücadeleyi ortaya koymaktayız.” diyerek konuşmasını sürdüren Gül,  “Bugün güvenlik güçlerimizle, yargı mensuplarımızla, devletimizin her birimiyle ülkemizdeki bütün vatandaşlarımızın huzuru, güvenliği için çalışmalarımızı büyük bir kararlılıkla sürdürüyoruz. FETÖ, PKK, YPG, DEAŞ ve diğer bütün terör örgütleriyle mücadele verirken bir amacımız var, o da ülkemizin birliği, vatandaşlarımızın huzuru ve güvenidir. Hem Zeytin Dalı Harekatı’nı yapar, teröristle mücadele ederiz hem de vatandaşlarımızın huzuru ve rahatlığı için neler yapmamız gerekirse o adımları atarız.” dedi.
 
Emniyet Genel Müdürü Altınok ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti;
 
“Giderek artan araç sayısı göz önüne alındığında trafik kontrol ve denetimlerinin daha sık ve sağlıklı yapılması zorunluluğu ortaya çıkmıştır. Bu amaçla trafik tescil işlemlerinin noterlerimize devri ile bu birimlerde görevli personelin denetleme birimlerine aktarılması ve daha etkin denetleme yapılması ve kontrolün sağlanması hedeflenmiştir.”
 
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Soylu ve Adalet Bakanı Gül tarafından protokol imzalandı. Protokolün sonrasında noter tarafından yeni sistemle ilk araç tescil işlemi yapıldı.


 

Bakmadan Geçme