Santrale karşı hedef 1.460 davacı!
Bartın Platformu Eski Belediye Binası önünde halkı termik santral süreci ile ilgili bilgilendirmek ve dava açmaya davet etmek amacıyla bir stant açtı.
Bartın Platformu adına açıklama yapan Yıldıray Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın vermiş olduğu ‘Hema Termik Santrali için ÇED Olumlu' kararının teknik ve hukuki bir karar olmadığını belirterek “Fatih Sultan Mehmet'in ‘dünyanın gözü' olarak adlandırdığı ve 1460 yılında aldığı Amasra'yı çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için sizi de davacı olamaya çağırıyoruz” dedi.
Belediyeler ile birlikte 120 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bartın Platformu, Amasra'da kurulması planlanan1300 megavat gücündeki HEMA Termik Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ‘ÇED Olumlu' kararının ardından dava açmak için harekete geçti. ‘ÇED Olumlu' kararından hemen 2 gün sonra Amasra'da stant açan Bartın Platformu, dün de Hükümet Caddesi'ndeki Eski Belediye Binası önünde halkı termik santral süreci ile ilgili bilgilendirmek ve dava açmaya çağırmak için stant açtı. Stant açılışına Bartın Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı İsmet İpçi, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın SMMMO Temsilcisi Yıldıray Erdoğan, Bartın Platformu bileşenleri ile vatandaşlar katıldı.
AKIN: “KAVŞAK SUYUNUN YOK OLMA TEHLİKESİ VAR”
Bartın kent merkezinde platform tarafından kurulan stant açılışında konuşan Bartın Platformu Sözcüsü, Belediye Başkanı Cemal Akın, günde 100 bin kişinin kullandığı kavşak suyunun santral ile birlikte yok olma tehlikesi yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti:
“Uzun zamandan beri Bartın'a kurulmak istenilen termik santralle ÇED raporu maalesef imzadan geçti. Nasıl geçti, nasıl oldu bunu da bilmek mümkün değil. Çünkü biz bütün ÇED'le ilgili kararların alındığı Ankara'da Çevre Bakanlığı'ndaki toplantılara gittik. Hiçbirinde ÇED olumlu raporu çıkmamıştı ama bu süreçte bu gerçekleşti. Akıllara ‘Bu iş nasıl olsa bitti' gelsin arzu etmiyorum çünkü bu iş bitmedi. Burada hatırlayanlar bilirler mobil santralle ilgili de süreç bitti deniliyordu. O günkü hükümet veya bakanlar imzaladılar ‘geri dönmez' deniliyordu. Biz o günkü arkadaşlarla beraber yaptığımız çalışmalarla iptal ettirdik ve 30 bine yakın Bartın'da yaşayan dostumuzla da yürüyüş yaptık. Kanuni hakkımızı korumak için bunu yaptık. Bugün de kanuni hakkımızı korumak için buradayız.
“BELEDİYE OLARAK DA DAVAMIZI AÇACAĞIZ”
Bu termik santralin kurulacağı yerde 3 tane platform var. Bunun bir tanesi kömürle ilgili olan. Tam bizim kavşak suyumuzun ortasında. Devlet Su İşleri ile daha evvel karşılıklı görüşmelerimiz oldu. Bizim kavşak suyu havzamızla ilgili dava açtık. Havzamızın içinde olan bu yerden vazgeçiyoruz dediler ve bunu çıkardılar ama bizim kavşak suyu havzamızın üstüne kuruyorlar. Ne kadar sızdırmazlık olursa olsun muhakkak sızdıracak. Hiç sızdırmasa akan küllerde bizim kavşak suyumuzu harap edecek. Yani ileriki zamanlarda şu anda günde 100 bin kişinin ortalama 700 ton içtiği kavşak suyu belki 5-10 yıl sonra kalmayacak. Ortalama en asgariden günde Bartın halkının cebinde kalan para 25 bin TL. Yani Bartın halkı bu parasını, içme suyunu kaybedecek. Atalarımızın emanetine sahip çıkamamış olacağız. Elbette biz de Platformda bir kurum ve kuruluş olarak şahsımız adına da davamızı açacağız. Belediye olarak kavşak suyuyla ilgili davamızı da açacağız.
“KANUNDAN GELEN HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
En son 2 yıl evvelki ÇED raporu toplantısında santral bacasının 250 metre olacağını söylediler olmadı 350 metre yapacaklarını söylediler. 350 metre baca oraya kurulabilir mi kurulamaz mı bunu da halkın takdirine sunmak lazım. İkincisi oradan çıkacak karbonmonoksit gazının bertaraf edilme şekli dünyada yok. Hepimizi perişan eder. ÇED'de günde 10 bin ton kömür yakılacağı ifade ediliyor. Bartın merkezde ise yılda azami 30 bin ton yakılıyor. Orada ise günde 10 bin ton kömür yakılacağı ifade ediliyor. Küçücük telefonların dahi ne zararlar verdiğini bilim adamları söylüyor. Orada günde 10 bin ton kömür yakılacak ve zarar vermeyeceğiz denilemez. Bizim enerjiye karşı gelme ve kömüre gelme şansımız yok. Biz 7 ihtimale karşı Çevre Bakanlığı zaten öyle diyordu. 2007'de yapılmış 1/100.000'lik çevre planında Bartın-Amasra turizm bölgesi ve termik santral yeri başka yer diyordu. Kendi planlarına uymamış oluyorlar. İşte onun için biz dava açmaya karar verdik. Bu kanuni hakkımız. Kanundan gelen hakkımızı kullanacağız.”
ATMIŞ: “DAVA AÇMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Süreçle ilgili bilgiler veren Bartın Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Erdoğan Atmış, ilk hedeflerinin bin 460 davacıya ulaşmak olduğunu söyleyerek “Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santralinin insan sağlığına, çevreye ve yöre ekonomisine vereceği zararları yıllardır anlatıyoruz. Bu zararların farkında olan halkımız, sizler 2014 yılında 10 günlük kısa sürede 42 bin farklı dilekçeyle bu termik santralin yapılmasına neden karşı olduğunuzu ilan etmiştiniz. Bakanlık halkın iradesini yok saydı ve bu santral için yapılabilir kararı verdi. Fakat Amasra için henüz her şey bitmedi. Bu kararın teknik ve hukuki bir karar olmadığı çok açık. Bu nedenle iptal ettirmek için hukuksal mücadele başlatıyoruz. İlk hedefimiz bin 460 davacı ile dava açmak. Fatih Sultan Mehmet'in ‘Çeşm-i cihan (dünyanın gözü)' olarak adlandırdığı ve 1460 yılında aldığı Amasra'yı çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için sizi de davacı olamaya çağırıyoruz.
“AMASRA'DA VE BARTIN'DA HÜKÜMET CADDESİNDEYİZ”
Amasra ve Bartın'da Hükümet Caddesi Eski Belediye önünde açtığımız stantlarımızda Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santrali için verilen ÇED olumlu kararının ne anlama geldiğini ve bu karara açacağımız davaya vatandaşlarımızın nasıl katılabileceğini anlatacağız. Bu stantlarımız 8 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacak. Sizlerden; hepimizin ve çocuklarımızın geleceği için bu kısa süre içinde ihmal etmeden notere gitmenizi ve bu işi gönüllü olarak üstlenen avukatlarımıza vekalet vermenizi istiyoruz. Bu konudaki bilgileri stantlarımızdaki arkadaşlarımızdan temin edebilir, sosyal medyadan da facebook ve twitter sayfalarımızdan gelişmeleri takip edebilirsiniz” dedi.
ERDOĞAN: “FATİH'İN GÖZBEBEĞİ AMASRA'YI KORUMAK İÇİN DAVA AÇACAĞIZ”
Bartın Platformu adına basın açıklamasını Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Yıldıray Erdoğan yaptı. Fatih'in ‘dünyanın gözbebeği' olarak nitelendirdiği Amasra'yı korumak için ‘ÇED Olumlu' kararına karşı bin 460 davacıyla dava açacaklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bartın Amasra halkı Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santraline karşı olduğunu defalarca belirtmiş; binlerce kişinin katıldığı mitingler yapmış, termik santralle ilgili yapılmak istenen 9 ayrı ÇED halkın katılımı toplantısını yine binlerce kişinin katılımıyla yaptırtmamıştır. Bartın Amasra halkının termik santral yaptırmamak için sürdürdüğü termiksiz yaşam mücadelesi tüm ülkede örnek olmuş ve ulusal ve uluslararası medyada yer almıştır. Bartın Amasra halkının sesini tüm dünya duymuşken Ankara'daki bürokrat ve siyasiler bu sese kulak tıkamıştır. Hepsinden öte 2014 yılındaki on günlük Nihai ÇED raporu askı sürecinde Amasra'da yapılmak istenen termik santrale karşı 42 bin ayrı dilekçe veren Bartın Amasra halkının bu güçlü çığlığı, Türkiye'de ilk kez ÇED kararlarına karşı böyle büyük bir itiraz yaşanmasına rağmen göz ardı edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dosyası iki yıl rafta bekletildikten sonra 10 Ekim 2016 tarihinde santral için ÇED olumlu kararı verilmiştir.
“AMASRA İÇİN HENÜZ HER ŞEY BİTMEDİ”
Bu kararı yöre insanlarımız için bir müjde olarak yaymaya çalışan ve termik santrali yöreye yararlı bir şeymiş gibi göstermek için rüşvetler dağıtan şirketten başka bu habere sevinen kimse yoktur. Bakanlıktan çıkan bu karara ve halkı kandırmaya yönelik propagandalara rağmen; Bartın Platformu olarak Amasra'ya termik santral yapılmasının önüne geçeceğimize inanıyoruz. Amasra için henüz her şey bitmemiştir. Bartın Platformu ÇED olumlu kararının iptali için hukuksal mücadeleyi ÇED olumlu kararı çıktığı gün başlatmıştır. Bartın Platformu olarak; tıpkı ülkede daha önce hiç yapılmayanı yapmışsak ve 42 bin ayrı itiraz dilekçesini ÇED sürecinde bakanlığa ulaştırmışsak, şimdi de binlerce davacıyla hakkımızı arayacağız. İlk hedefimiz 1460 davacı ile dava açmaktır. Fatih Sultan Mehmet'in 1460 yılında ‘Çeşm-i cihan (dünyanın gözü)' olarak adlandırıp hayran olduğu ve bir tek top atışı yapmaya kıyamadan anahtarını çatışmasız teslim aldığı Amasra'nın tarihi değerini vurgulamak için ilk hedef olarak bu sayıyı seçtik. Fakat halkımızın dava açma konusundaki yoğun ilgisini gördükçe bu sayıyı oldukça aşacağımızı düşünüyoruz.
“HALKIMIZDAN DAVACI OLMASINI İSTİYORUZ”
İlk standımızı ÇED olumlu kararından sonra iki gün içinde Amasra'da kurduk ve kısa süre içinde yüzlerce davacıya ulaştık. Amasra'nın ardından Bartın'da da Hükümet Caddesi Eski Belediye önünde şu anda açılışını yaptığımız stantlarımızda Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santrali için verilen ÇED olumlu kararının ne anlama geldiğini ve bu karara açacağımız davaya vatandaşlarımızın nasıl katılabileceğini anlatacağız. Bu stantlarımız 8 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacak. Halkımızdan; hepimizin ve çocuklarımızın geleceği için bu kısa süre içinde ihmal etmeden notere gitmesini ve bu işi gönüllü olarak üstlenen avukatlarımıza vekalet vermesini istiyoruz. Bu konudaki bilgiler stantlarımızdaki görevli arkadaşlarımız tarafından kendilerine iletilecektir.”
Bartın'daki ve Amasra'daki stantların, 8 Kasım'a kadar açık kalacağı belirtildi. Basın açıklaması ardından halka bilgilendirici broşürler dağıtılarak nasıl dava açacakları konusunda da bilgiler verildi.
Belediyeler ile birlikte 120 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Bartın Platformu, Amasra'da kurulması planlanan1300 megavat gücündeki HEMA Termik Santrali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ‘ÇED Olumlu' kararının ardından dava açmak için harekete geçti. ‘ÇED Olumlu' kararından hemen 2 gün sonra Amasra'da stant açan Bartın Platformu, dün de Hükümet Caddesi'ndeki Eski Belediye Binası önünde halkı termik santral süreci ile ilgili bilgilendirmek ve dava açmaya çağırmak için stant açtı. Stant açılışına Bartın Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, CHP Bartın Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, Eğitim Sen Bartın Şube Başkanı İsmet İpçi, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Bartın SMMMO Temsilcisi Yıldıray Erdoğan, Bartın Platformu bileşenleri ile vatandaşlar katıldı.
AKIN: “KAVŞAK SUYUNUN YOK OLMA TEHLİKESİ VAR”
Bartın kent merkezinde platform tarafından kurulan stant açılışında konuşan Bartın Platformu Sözcüsü, Belediye Başkanı Cemal Akın, günde 100 bin kişinin kullandığı kavşak suyunun santral ile birlikte yok olma tehlikesi yaşadığını ifade ederek şunları kaydetti:
“Uzun zamandan beri Bartın'a kurulmak istenilen termik santralle ÇED raporu maalesef imzadan geçti. Nasıl geçti, nasıl oldu bunu da bilmek mümkün değil. Çünkü biz bütün ÇED'le ilgili kararların alındığı Ankara'da Çevre Bakanlığı'ndaki toplantılara gittik. Hiçbirinde ÇED olumlu raporu çıkmamıştı ama bu süreçte bu gerçekleşti. Akıllara ‘Bu iş nasıl olsa bitti' gelsin arzu etmiyorum çünkü bu iş bitmedi. Burada hatırlayanlar bilirler mobil santralle ilgili de süreç bitti deniliyordu. O günkü hükümet veya bakanlar imzaladılar ‘geri dönmez' deniliyordu. Biz o günkü arkadaşlarla beraber yaptığımız çalışmalarla iptal ettirdik ve 30 bine yakın Bartın'da yaşayan dostumuzla da yürüyüş yaptık. Kanuni hakkımızı korumak için bunu yaptık. Bugün de kanuni hakkımızı korumak için buradayız.
“BELEDİYE OLARAK DA DAVAMIZI AÇACAĞIZ”
Bu termik santralin kurulacağı yerde 3 tane platform var. Bunun bir tanesi kömürle ilgili olan. Tam bizim kavşak suyumuzun ortasında. Devlet Su İşleri ile daha evvel karşılıklı görüşmelerimiz oldu. Bizim kavşak suyu havzamızla ilgili dava açtık. Havzamızın içinde olan bu yerden vazgeçiyoruz dediler ve bunu çıkardılar ama bizim kavşak suyu havzamızın üstüne kuruyorlar. Ne kadar sızdırmazlık olursa olsun muhakkak sızdıracak. Hiç sızdırmasa akan küllerde bizim kavşak suyumuzu harap edecek. Yani ileriki zamanlarda şu anda günde 100 bin kişinin ortalama 700 ton içtiği kavşak suyu belki 5-10 yıl sonra kalmayacak. Ortalama en asgariden günde Bartın halkının cebinde kalan para 25 bin TL. Yani Bartın halkı bu parasını, içme suyunu kaybedecek. Atalarımızın emanetine sahip çıkamamış olacağız. Elbette biz de Platformda bir kurum ve kuruluş olarak şahsımız adına da davamızı açacağız. Belediye olarak kavşak suyuyla ilgili davamızı da açacağız.
“KANUNDAN GELEN HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ”
En son 2 yıl evvelki ÇED raporu toplantısında santral bacasının 250 metre olacağını söylediler olmadı 350 metre yapacaklarını söylediler. 350 metre baca oraya kurulabilir mi kurulamaz mı bunu da halkın takdirine sunmak lazım. İkincisi oradan çıkacak karbonmonoksit gazının bertaraf edilme şekli dünyada yok. Hepimizi perişan eder. ÇED'de günde 10 bin ton kömür yakılacağı ifade ediliyor. Bartın merkezde ise yılda azami 30 bin ton yakılıyor. Orada ise günde 10 bin ton kömür yakılacağı ifade ediliyor. Küçücük telefonların dahi ne zararlar verdiğini bilim adamları söylüyor. Orada günde 10 bin ton kömür yakılacak ve zarar vermeyeceğiz denilemez. Bizim enerjiye karşı gelme ve kömüre gelme şansımız yok. Biz 7 ihtimale karşı Çevre Bakanlığı zaten öyle diyordu. 2007'de yapılmış 1/100.000'lik çevre planında Bartın-Amasra turizm bölgesi ve termik santral yeri başka yer diyordu. Kendi planlarına uymamış oluyorlar. İşte onun için biz dava açmaya karar verdik. Bu kanuni hakkımız. Kanundan gelen hakkımızı kullanacağız.”
ATMIŞ: “DAVA AÇMAYA ÇAĞIRIYORUZ”
Süreçle ilgili bilgiler veren Bartın Platformu Sözcüsü Prof. Dr. Erdoğan Atmış, ilk hedeflerinin bin 460 davacıya ulaşmak olduğunu söyleyerek “Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santralinin insan sağlığına, çevreye ve yöre ekonomisine vereceği zararları yıllardır anlatıyoruz. Bu zararların farkında olan halkımız, sizler 2014 yılında 10 günlük kısa sürede 42 bin farklı dilekçeyle bu termik santralin yapılmasına neden karşı olduğunuzu ilan etmiştiniz. Bakanlık halkın iradesini yok saydı ve bu santral için yapılabilir kararı verdi. Fakat Amasra için henüz her şey bitmedi. Bu kararın teknik ve hukuki bir karar olmadığı çok açık. Bu nedenle iptal ettirmek için hukuksal mücadele başlatıyoruz. İlk hedefimiz bin 460 davacı ile dava açmak. Fatih Sultan Mehmet'in ‘Çeşm-i cihan (dünyanın gözü)' olarak adlandırdığı ve 1460 yılında aldığı Amasra'yı çocuklarımızın geleceğini kurtarmak için sizi de davacı olamaya çağırıyoruz.
“AMASRA'DA VE BARTIN'DA HÜKÜMET CADDESİNDEYİZ”
Amasra ve Bartın'da Hükümet Caddesi Eski Belediye önünde açtığımız stantlarımızda Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santrali için verilen ÇED olumlu kararının ne anlama geldiğini ve bu karara açacağımız davaya vatandaşlarımızın nasıl katılabileceğini anlatacağız. Bu stantlarımız 8 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacak. Sizlerden; hepimizin ve çocuklarımızın geleceği için bu kısa süre içinde ihmal etmeden notere gitmenizi ve bu işi gönüllü olarak üstlenen avukatlarımıza vekalet vermenizi istiyoruz. Bu konudaki bilgileri stantlarımızdaki arkadaşlarımızdan temin edebilir, sosyal medyadan da facebook ve twitter sayfalarımızdan gelişmeleri takip edebilirsiniz” dedi.
ERDOĞAN: “FATİH'İN GÖZBEBEĞİ AMASRA'YI KORUMAK İÇİN DAVA AÇACAĞIZ”
Bartın Platformu adına basın açıklamasını Bartın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Temsilcisi Yıldıray Erdoğan yaptı. Fatih'in ‘dünyanın gözbebeği' olarak nitelendirdiği Amasra'yı korumak için ‘ÇED Olumlu' kararına karşı bin 460 davacıyla dava açacaklarını söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu:
“Bartın Amasra halkı Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santraline karşı olduğunu defalarca belirtmiş; binlerce kişinin katıldığı mitingler yapmış, termik santralle ilgili yapılmak istenen 9 ayrı ÇED halkın katılımı toplantısını yine binlerce kişinin katılımıyla yaptırtmamıştır. Bartın Amasra halkının termik santral yaptırmamak için sürdürdüğü termiksiz yaşam mücadelesi tüm ülkede örnek olmuş ve ulusal ve uluslararası medyada yer almıştır. Bartın Amasra halkının sesini tüm dünya duymuşken Ankara'daki bürokrat ve siyasiler bu sese kulak tıkamıştır. Hepsinden öte 2014 yılındaki on günlük Nihai ÇED raporu askı sürecinde Amasra'da yapılmak istenen termik santrale karşı 42 bin ayrı dilekçe veren Bartın Amasra halkının bu güçlü çığlığı, Türkiye'de ilk kez ÇED kararlarına karşı böyle büyük bir itiraz yaşanmasına rağmen göz ardı edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dosyası iki yıl rafta bekletildikten sonra 10 Ekim 2016 tarihinde santral için ÇED olumlu kararı verilmiştir.
“AMASRA İÇİN HENÜZ HER ŞEY BİTMEDİ”
Bu kararı yöre insanlarımız için bir müjde olarak yaymaya çalışan ve termik santrali yöreye yararlı bir şeymiş gibi göstermek için rüşvetler dağıtan şirketten başka bu habere sevinen kimse yoktur. Bakanlıktan çıkan bu karara ve halkı kandırmaya yönelik propagandalara rağmen; Bartın Platformu olarak Amasra'ya termik santral yapılmasının önüne geçeceğimize inanıyoruz. Amasra için henüz her şey bitmemiştir. Bartın Platformu ÇED olumlu kararının iptali için hukuksal mücadeleyi ÇED olumlu kararı çıktığı gün başlatmıştır. Bartın Platformu olarak; tıpkı ülkede daha önce hiç yapılmayanı yapmışsak ve 42 bin ayrı itiraz dilekçesini ÇED sürecinde bakanlığa ulaştırmışsak, şimdi de binlerce davacıyla hakkımızı arayacağız. İlk hedefimiz 1460 davacı ile dava açmaktır. Fatih Sultan Mehmet'in 1460 yılında ‘Çeşm-i cihan (dünyanın gözü)' olarak adlandırıp hayran olduğu ve bir tek top atışı yapmaya kıyamadan anahtarını çatışmasız teslim aldığı Amasra'nın tarihi değerini vurgulamak için ilk hedef olarak bu sayıyı seçtik. Fakat halkımızın dava açma konusundaki yoğun ilgisini gördükçe bu sayıyı oldukça aşacağımızı düşünüyoruz.
“HALKIMIZDAN DAVACI OLMASINI İSTİYORUZ”
İlk standımızı ÇED olumlu kararından sonra iki gün içinde Amasra'da kurduk ve kısa süre içinde yüzlerce davacıya ulaştık. Amasra'nın ardından Bartın'da da Hükümet Caddesi Eski Belediye önünde şu anda açılışını yaptığımız stantlarımızda Amasra'da yapılmak istenen Hema Termik Santrali için verilen ÇED olumlu kararının ne anlama geldiğini ve bu karara açacağımız davaya vatandaşlarımızın nasıl katılabileceğini anlatacağız. Bu stantlarımız 8 Kasım 2016 tarihine kadar açık kalacak. Halkımızdan; hepimizin ve çocuklarımızın geleceği için bu kısa süre içinde ihmal etmeden notere gitmesini ve bu işi gönüllü olarak üstlenen avukatlarımıza vekalet vermesini istiyoruz. Bu konudaki bilgiler stantlarımızdaki görevli arkadaşlarımız tarafından kendilerine iletilecektir.”
Bartın'daki ve Amasra'daki stantların, 8 Kasım'a kadar açık kalacağı belirtildi. Basın açıklaması ardından halka bilgilendirici broşürler dağıtılarak nasıl dava açacakları konusunda da bilgiler verildi.