Personel eğitimlerinde de konu mutluluk

Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz konferanslarına damga vuran mutluluk konusunu personel toplantılarında da işliyor...

'Mutluluğun yolu KARNENİN SAĞINDAN geçiyor!'

Bartın'ın ilk ve tek özel hastanesi AKTIP Hospital'in sahibi, Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz, mutluluğun parayla değil ruhsal ve duygusal doygunlukla ilgili olduğunu söyledi.

Kişisel gelişim konferanslarının çıkış noktası olan personel toplantılarında yaptığı konuşmalarda da hayatımızda çok önemli bir yeri olan mutluluk konusunun üzerinde önemle duran Akmaz öğrencilerin ve velilerin pek dikkate almadığı, arkadaş ilişkilerinden alışkanlıklara ve aile içi saygıya dayalı iletişimin kurulmasına kadar çok sayıda sosyal davranışın bulunduğu "hal-gidiş" notlarından oluşan karnenin sağ tarafının mutlulukta belirleyici olduğunu ifade etti.

DÜŞÜNCELERİMİZLE ŞEKİLLENİR

Mutluluğun duygusal tatmin olduğuna ve sahip olduğumuz şeylerden çok düşüncelerimizle şekillendiğine dair bir de hastane-doktor örneği veren Akmaz, “Hastalar doktorlardan aldıkları hizmetlerde memnuniyeti cihazlarla, teknik şeylerle, alet edevatla değil doktorun kendilerine yaklaşımıyla, ilgisiyle ölçerler. Doktorun veya hastanenin şöyle cihazı böyle aleti edevatı vardı demezler, öncelikle doktor ve hastane personeli bizimle şöyle ilgilendi, böyle ilgilendi derler” dedi.

5 BAŞLIKTA 50 SAAT DERS

Hastanede yeni işe başlayanlardan eski çalışanlara kadar 24 kişilik gruplar halinde bütün personeli kapsayan Bartın'ın ilk özel istihdam bürosu AKTIP Akademi'deki personel toplantısı (kişisel gelişim kursunda) günde 3 saatten toplam 50 saatlik bir eğitim veriliyor.

Refik Akmaz, Figen Aydıroğlu, Asuman Aymutlu Özden ve Kenan Melemez tarafından verilen eğitimler “insanı tanıma, etkili iletişim, bütünsel bakış, kaynakların yönetimi ve pozitif yaklaşım” konularında 5 başlıkta yapılıyor. Eğitimlere işi olmayan ve AKTIP Akademi'ye iş başvurusu yapanlar da katılabiliyor.

İNSANOĞLUNUN MUTLULUKLA SINAVI

Refik Akmaz “Kişisel gelişim kurslarımızda girişimci ya da başka yönleri öne çıkanları da başka alanlarda daha mutlu olacakları yerlerde değerlendiriyoruz. İş yaşamında tecrübesi olanlar eğitimlerimizde tecrübelerini aktarıyorlar. Yenilerden başlayarak bütün personelimizi kapsıyor. Temelinde, kendimizden başlayarak nasıl daha mutlu bir toplum olabiliriz, daha mutlu bir Bartın'a nasıl ulaşabiliriz konusuna kafa yoruyoruz.

Etkili iletişim, davranış, saygı, insan hakları ve sosyal konularda bilgilendirmelerde bulunarak değerlendirmeler yapıyoruz” diye konuştu.

Akmaz, mutluluk konusunu anlatırken büyük bir emek ve azmin sembolü 101 yaşındaki başarı abidesi Bartın Gazetesi'ni göstererek gazetecileri de genelde en mutlu eden şeyin haber ve köşe yazısı yazmak, gazete çıkarmak ve yayın yapmak olduğunu, bu duygunun gazeteciler için çoğunlukla paradan daha değerli olduğunu, paranın ikinci planda geldiğini söyledi.

Bakmadan Geçme