Önceliğimiz insan, dersimiz insanlık

Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz'dan hayata dair öğretiler...

Önceliğimiz insan, dersimiz insanlık, konumuz ideal çalışma prensibi...

'Her işimizde insana ve insanlığa faydalı olmaya çalışmalıyız!'

Özel Bartın AKTIP Hastanesinin kurucusu ve sahibi, Kişisel Gelişim Uzmanı Refik Akmaz 20'ye yaklaşan konferanslarında 'hayatımızdaki en önemli amaç ne olmalı?' sorusuna da yanıt veriyor. Akmaz, 'başkası için yaşanmayan hayat yaşamaya değer bir hayat değildir' diyor ve şöyle devam ediyor;

BEKLENTİLERE CEVAP VERMEKTİR

"Bunu ilk anladığımızda sanki başkası için çalışmak şeklinde zannediyoruz. Halbuki öyle değil. Yaptığımız her işi yaparken o hizmeti sunduğumuz kişilerin beklentilerini karşılamak, onların beklentilerini beklediklerinin ötesine ulaştırmak başkaları için çalışmak demektir.

SEVEREK, GÖNÜLDEN YAPMAKTIR

Farklı bir şey aramamıza gerek yok. Yaptığımız iş her neyse severek, gönülden ve hizmeti alan kişilerin beklentilerinin ötesinde onlara bir şey vermeye çalıştığımız zaman biz zaten en önemli amacı gerçekleştirmiş oluyoruz. Yani hayatımızdaki en önemli amaç ne olmalı? İnsana ve insanlığa faydalı olacak niyetle o işi yapmak olmalı"

AYNI BAKIŞ AÇISI

Halka da açık olan ve mutlu Bartın'a ulaşma hedefiyle düzenlediği konferanslarını Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait salonda veren Refik Akmaz konuşma yaparken sahneyi kaplayan büyük boy Atatürk fotoğrafıyla birlikte oluşturduğu ilginç görüntülerde 'sanki Atatürk'le de konuşuyormuş' izlenimi uyandırıyor. Akmaz konuşmalarında sürekli doğru, dürüst, ilkeli ve prensipli çalışmanın önemini vurguluyor, verdiği mesajlar büyük önder Atatürk'ün perspektifiyle de örtüşüyor. (Haber; Arif Üçler)

Bakmadan Geçme