Asansörde mahsur kalan öğrenci konuştu

Asansörde mahsur kalan öğrenci yaşadığı korku dolu anları Bartın Olay'a anlattı

Bartın Kız öğrenci yurdunda dün akşam yaşanan olayda, asansörde mahsur kalan kız öğrenci, yaşadığı korku dolu dakikaları Bartın Olay'a anlattı. Asansörün sigorta atması sonucu kat arasında durduğu yönündeki iddiaları yalanlayan genç kız, “5. kattan 2. kata düştüm. Beni 1 ve 2. katın arasından aldılar, sorumlular hakkında şikayetçi olacağım” dedi.

Asansörde mahsur kalan genç kız, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Dün akşam 22.57 sırasında asansördeydim. İlk önce 5. katta bir kız indi, asansörde tek başıma kaldım. Normal bir şekilde iniyordu. 1 kat inmiş gibiydi daha sonrasında asansör hızlıca yukarı çıkıp hızlıca aşağı indi. O sırada acil durum telefonunu aldım ve güvenliği aramak istedim ama telefon hiç bir şekilde çalmadı. Daha sonrasında arkadaşımı aradım, o güvenliğe söyledi. Tam olarak ne kadar süre kaldığımı bilmiyorum ama 10 dakika gibiydi. Beni 1. ve 2.Katın arsından çıkarttılar. Kredi yurtlar şartellerin attığını söylüyor ama güvenlik beni çıkartırken asansörün elektriğini keseceğini söyledi, o sırada asansörde elektrik vardı.

Bağırdım duyan olmadı, Cep telefonu ile arkadaşına ulaştı

Beni duyuyor musunuz, asansörde kaldım diye Defalarca kez bağırdım ama, aşağıdan yada yukarıdan bir ses gelmedi. Cep telefonu ile arkadaşını arayarak, yardım istediğini anlatan genç kız, “Daha sonrasında arkadaşımı telefonla aradım. Arkadaşımı aradım, asansörde kaldığımı söyledim. Kaçıncı katta kaldığımı sordu ama o an asansör hızla aşağıya indiği için kaçıncı katta olduğumu bilmiyordum” diye devam etti

“Güvenlik görevlisi, elektriğin kesileceğini söyledi”

Asansörün, yurdun birinci ve ikinci katları arasında durduğunu kaydeden A.A, kendisinin asansörden çıkarılmak istendiği anlarda elektriğin kesildiğini söyledi. A.A, “Arkadaşlarımla birlikte güvenlik kapıyı açtı. O sırada büyük bir basamak vardı, ben aşağıdaydım. Beni yukarı çekerek çıkardılar. O sırada panik atak geçiriyordum ve titriyordum. Beni çıkartırken, güvenlik korkmana gerek yok, ilk önce kapının açılması için elektriği kesmem gerekiyor dedi. O sırada elektrik vardı ki, bana böyle dedi” ifadelerini kullandı

Geçen hafta da asansörde kaldı

Bir hafta öncede asansörde kaldığını belirten A.A., “Geçen hafta da aynı şekilde asansörde kaldım, yine kendi başımaydım. O sıra panik atak geçirmedim. Bu sefer asansör düştüğü için panik atak geçirdim” dedi.

Korkudan Panik atak geçirdi

Olay nedeniyle yaşadığı korkuyu hatırlatan A.A., olayda psikolojik anlamda büyük bir panik yaşadığını ifade etti. Hastanede tedavi gördüğünü de kaydeden A.A., “Arkadaşlarım beni kurtardıktan sonra, aşağıya indik. Zaten yürüyemiyordum, zor nefes alıyordum. Arkadaşlarım ambulansı aradılar, ambulans geldi. Hastaneye götürdüler beni. Orada EKG çekildi, serum ve oksijen verildi. Kalp çarpıntım aşırı fazlaydı, tedavi edildim hastanede. Daha sonrasında kendi imkanlarım ile yurda döndüm” diye konuştu.

CİMER'e yazıp şikayetçi olacak

A.A, yaşadıklarının sorumlularının cezalandırılması için olayı CİMER'e de yazıp anlatacağını, konuyla ilgili şikayetçi olacağını kaydetti. Genç kız, “Ben bu işin peşini bırakmayacağım. Ailem de peşini bırakmayacak. Bunları CİMER'e de yazacağım.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme