Akmaz'dan projeye 3D Yazıcı desteği!

Makine öğrenmesi ile bitki sağlığı takibi atölyesi yapıldı...

Bartın Bilim Eğitimi Derneğinin Bartın Valiliği Proje Destek Sistemine (PRODES) sunduğu "Gençlerle tıbbi bitki yetiştiriyor; katma değer üretiyoruz" projesi kapsamında makine öğrenmesi ile bitki sağlığı takibi atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlik, Yalı Yaşam Merkezindeki Bartın Belediyesi Bilim Atölyesi'nde yapıldı. Dernek Başkanı Yücel Yüzlü'nün de hazır bulunduğu atölye etkinliğine araştırmaya meraklı çok sayıda orta ve yüksek öğrenim öğrencisi katıldı. Etkinliğe, AKTIP Grup Onursal Başkanı Refik Akmaz, AKTIPTEKNO 3 Boyutlu Yazıcı Üretim Ekibi ile birlikte katılarak destek verdi.

PROJE SUNUMU YAPILDI

Etkinlik kapsamında, Atölye lideri Endüstri Mühendisi Bahadır Yüzlü tarafından “Görüntü İşleme İle Bitki Sağlığı Takibi Atölyesi” konulu proje sunumu yapıldı. Atölyede, makine öğrenmesinin temelleri keşfedilirken, bu teknolojinin tarıma nasıl entegre edilebileceği uygulamalı olarak deneyimlendi. Bu şekilde, örnek bir alanda makine öğrenmesinin uygulama alanı ortaya konulmuş oldu. Bilişim teknolojilerinin insan hayatına katkılarına yönelik uygulamalı bir örneği gösterilirken endüstri 4.0 kapsamında tarım sektöründe makine öğrenmesine ait bir model uygulaması sergilendi.

BARTIN MARKA YAZICILAR

Sergide AKTIPTEKNO B74-Q1 model 3D yazıcı ve baskıları da yer aldı. Bartın Bilim Eğitimi Derneği Başkanı Yücel Yüzlü makine öğrenmesi ve bilişim teknolojilerinin tarım alanında bir örneğinin sunulduğunu, bu örnek uygulamanın toplumun tüm ihtiyaçlarının karşılanmasında farklı şekillerde kullanılabileceğini söyledi. Bu kapsamda insan hayatına katkı sağlayan temel bilimlerin mutlaka öğrenilmesi ve geliştirilmesi gerektiğini, bu bilim dallarının birer araç olarak her bir yaşam alanına katkılarının olacağını ifade etti. Yapılan bu projenin tarım sektörü baz alınarak hazırlanan bir örnek olduğunu belirten Yüzlü bunun tüm sektörlerde kullanılabileceğini de kaydetti. Yüzlü bu kapsamda, atölye etkinliğine katılan gençlerin kendilerini bilişim teknolojileri alanında geliştirirken toplum hayatının tüm gereksinimlerini çözmeye yönelik fikirler geliştirebileceklerini de söyledi.

DENEMEKTEN VE BAŞARISIZ OLMAKTAN KORKMAYIN!

Bartın'ın önde gelen iş adamlarından Özel Bartın AKTIP Hastanesinin sahibi Refik Akmaz da konuşmasında gençlere, burada çok önemli bir çalışma içinde olduklarını, bu atölye çalışması gibi etkinliklere katılarak sürekli kendilerini geliştirebileceklerini, denemekten ve başarısız olmaktan korkmamaları gerektiğini, yılmadan çalışmaları durumunda mutlaka istedikleri hedefe başarı ile ulaşabileceklerini söyledi. Akmaz ayrıca, bu bilimsel çalışmanın Bartın'da yapılmasının kendisini çok memnun ettiğini, bu faaliyetlerin artırılması gerektiğini, bu yönüyle gençlere her zaman maddi ve manevi destek olacağını da belirtti. Yapılan sunumların ardından gençlerin, endüstri 4.0, makine öğrenmesi, bilişim teknolojileri, tarım ve diğer sektörlerdeki kullanımı ve 3D yazıcılar ile ilgili sorularına cevaplar verildi ve önümüzdeki zaman diliminde yapılabilecek benzeri çalışmalarla ilgili değerlendirmelerin ardından atölye programı sona erdi.

Bakmadan Geçme