Altınları bozdurup bankaya gitti

Telefonu uzun süre meşgul olunca oğlu şüphelendi...

Bartın’da telefon dolandırıcıların tuzağına düşen vatandaş, bankada para yatırmak üzere iken polisin titiz çalışması sonucunda son anda dolandırılmaktan kurtuldu.
Edinilen bilgiye göre, telefonu uzun süre meşgul olan babasına ulaşamayan Alaattin Ünal, şüphelenerek durumu polise bildirdi.
Bunun üzerine harekete geçen Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri, dolandırıcılık olaylarına karşı önceden oluşturdukları WhatsApp Bankalar grubu aracılığı ile tüm bankalara kısa mesaj gönderdi. Telefon dolandırıcıların son hedefi olan Muzaffer Ünal, altınları bozdurarak yalıda bulunan Ziraat Bankası şubesine gitti. 05538311624 numaralı hattı kullanan dolandırıcıların hesabına yaklaşık 5 bin TL parayı yatıramadan olaya müdahale edilirken dolandırıcılık olayı son anda önlendi. Bartın Emniyet müdürlüğü, bir kez daha “telefonla arayarak kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtan ve para, altın isteyen şahıslara inanmayın” diyerek uyarıda bulundu. Böyle bir durumda hemen 155 polis imdat hattının aranması istendi.
 

 

Bakmadan Geçme