Akın yapacağı ilk icraatları anlattı

Kimse darılıp kırılmasın, bu düzenlemeleri yapmak zorundayız.

ARTIK HİZMET ZAMANI

Bartın’da Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı olan Başkan Cemal Akın, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde halkın takdiri ile yeniden seçilerek üçüncü Belediye Başkanlığı dönemine törenle başladı.

Yapılan itirazların ardından 16 gün sonra Bartın İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak belediyeye gelen Başkan Cemal Akın,  burada düzenlenen törende vatandaşların yoğun katılımı ile yeni dönem görevine başladı.

Belediye hizmet binası önünde düzenlenen törende okunan dualar ve kurban kesiminin ardından makam odasına çıkan Başkan Akın, vatandaşların tebrik ve iyi dileklerini kabul etti.

HEP BERABER ÇALIŞACAĞIZ

Düzenlenen törende bir konuşma yapan Başkan Akın, “Bartın’da uzun bir süreç olan mahalli seçimleri yaşadık. Bu seçimler sürecinde çeşitli işler olmuş olabilir, kırgınlıklar olmuş olabilir ama dargınlık asla olmaz. Halka dargınlık olmaz. Biz hep beraberce, tüm Meclis Üyelerimizle beraber, Belediye Başkan Yardımcılarımızla, Belediye çalışanlarımızla, Bartın’a hep beraber hizmet etmek için buradayız. O niyetlerle bizlere görev verdiler. Gerek şahsıma tebliğ edilen belediye başkanlığı makamı ve gerekse arkadaşlarımıza tebliğ edilen Belediye Meclis Üyeliği makamlarıyla beraber, hep birlikte çalışacağız. Bu niyetlerle yola çıktık ve bu niyetlerle bugün buradayız. Bugün mazbatalar alındı ve Allah nasip ederse hep beraberce belediyemize çıkacağız. Bu hafta içinde Belediye Meclis toplantımızı yapacağız ve hizmetlere devam edeceğiz. Nihayetinde burayı siyaset makamı olarak görmüyorum. Bu makamı Bartın’da yaşayan tüm dostlara hizmet makamı olarak görüyoruz. O noktada buradayız. Meclis üyelerimizle kol kola gireceğiz, yan yana duracağız. Fikirlerini alacağız, bize fikirlerini ifade edecekler. Beraberce yapacağımız ortak çalışmalarla Allah’ın izni ile Bartın’a hizmet edeceğiz.

Tüm Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız ile birlikte Bartın’da güzel işlere imza atacağız. Birçok iş yapılmasına rağmen iş bitmez. Hayatta iş bitmediği gibi Bartın’da da yapılacak işler bitmez. Öncelikli işleri öne alacağız. İstişarelerde bulunarak tekrar başlayacağız. Ben her şeyden evvel siz saygıdeğer dostlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Burası Bartın’ın Belediyesi, sizlerin belediyesi. Asla ne bir şahsın ne bir siyasi partinin ne de Belediye Meclis Üyelerinin. Burası hepimizin belediyesi.

“ÇALIŞMALARIMIZ HIZ KESMEYECEK”

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Cemal Akın, çalışma programı ile ilgili yaptığı açıklamasında şöyle konuştu: “YSK kararı bildirildikten sonra Müdürlerimizle beraber bir toplantı yaptık. Bu nedenle ilk olarak devam eden Elmalık Parkı’mız var. Burada çalışmalar devam ediyor. Gasilhane projemiz vardı bununla ilgili de çalışmalarımızı başlatarak hizmete sokacağız. İnşallah cenaze hizmetlerimizi de daha iyi hale getireceğiz. Atatürk ve Şehitlerimiz Müzesi ile ilgili çalışmalarımız vardı. Bununla ilgili de çalışmalarımızı netleştirerek, başlayacağız. Bunun yanında arkadaşlarımıza ‘Kız Meslek Lisesi’nin yanındaki yerden Fidanlık bölgesine geçen köprü ve yol ağı olan bir çalışma yapın’ dedik. Bunu yaparken de devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla beraber çalışacağız. Bütün çalışmalarımızı bir bir anlatacağım. Çalışmalarımız ne durumda, hangi noktaya geldik. Tüm bunları nihayetinde halkımızla beraber yapacağız. Önümüze gelen sorunları tek tek çözmeye çalışacağız, yapmamız gereken her şeyi de yapmaya çalışacağız. 5 yıllık süre içerisinde sözünü verdiğimiz 50+1 projenin önceliklerinden başladık.

KİMSE DARILIP KIRILMASIN, DÜZENLEMELERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

Ama ilk etap içerisinde Atatürk ve Şehitler Müzesi’ni, Gasilhane’yi, Elmalık Parkı’nı yapmak istiyoruz. Önümüzdeki günlerde Bartın’daki düzenlemeleri göreceksiniz. Minibüslerle ilgili olsun, şehir merkezindeki problemlerimizle ilgili olsun, trafikle ilgili olsun yeni düzenlemeleri yapacağız. Kimse bize kırılıp darılmasın, bunları yapmamız gerekiyor. Trafikle ve kaldırımlarla ilgili bir rahatlatma sağlayacağız. Şimdiden herkes bu çalışmalara hazırlıklı olsun. Bu çalışmaları yapmamız gerekiyor. Kemer Meydanı’nı düzenlememiz gerekiyor. Düzene uymayanların da Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğü’müzle düzene uymalarını sağlayacağız. Yoksa ki olmuyor. Bir keşmekeşlik olmamasına rağmen Bartın’da trafik bir keşmekeşlik görüntüsü veriyor”
Törene CHP'li ve MHP'li meclis üyeleri katılırken Ak Partili Meclis üyelerinin katılmaması dikkat çekti.

Bakmadan Geçme