Akın'dan Tunç'a İller Bankası Cevabı

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç'un İller Bankası ödenekleri ile ilgli açıklamasına cevap verdi.

“Bu açıklamayla beni teyit ettiler”
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un son 9 yılda İller Bankasından Bartın Belediyesine havale edilen ödeneklerle ilgili açıklamalarına cevap verdi. Yerel seçim döneminde AK Parti kanadından yapılan “Belediye AK Parti’den olmazsa İller Bankasından yardım alamaz” gibi söylemleri hatırlatan Akın, “O dönem yalan söylüyorlar. İller Bankasından gelen paranın nüfusla alakası var. Belediye-hükümet uyumuyla alakası yok demiştim. Tunç bu açıklamasıyla beni teyit etmiş oldu” dedi.
AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, aralık ayının son haftasında son 9 yılda İller Bankasından Bartın Belediyesine havale edilen ödeneklerle ilgili açıklamada bulunmuştu. Bartın Belediyesi’ne genel bütçeden son 9 yılda İller Bankasından 191 milyon 371 bin 678 TL’nin tahakkuk ettirildiğini ifade eden Tunç’un bu paranın İller Bankasına olan borcu nedeniyle kesintiye uğradığını ve geriye kalan 154 milyon liranın ise belediyeye havale edildiğini söylemişti. Ayrıca her ay 2,5 milyon lira ödeneğin genel bütçe vergi gelirlerinden aktarıldığını belirten Tunç, 2009 yılında toplam 52 milyon TL olan Bartın Belediyesinin borcunun 2017 itibariyle 62 milyon TL’ye yükseldiğini kaydetmişti.
“Beni teyit etmiş oldular”
Dün Bartın Belediyesi’nde 2017 çalışmaları ve 2018 projeleriyle ilgili basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilerin sorusu üzerine Yılmaz Tunç’un bu açıklamalarına cevap verdi. Yerel seçim döneminde AK Parti kanadından yapılan “Belediye AK Parti’den olmazsa İller Bankasından yardım alamaz” gibi söylemleri hatırlatan Akın, “Özellikle seçim döneminde demişlerdi ki belediye hükümetten olmazsa bu iş olmaz yardım gelmez demişlerdi. Ben de kimsenin öyle bir şansı olmadığını söylemiştim. Kanundan kaynaklanan kişi başına gelen geliri kimse kesemez. Sadece borcu varsa bir yüzdesi var öyle keser. Bunu söyledim. Ve yanlış söylemiyorlar bunu diyen varsa yalan söylüyorlar dedim. Cevap verilmedi yani beni teyit etmiş oldular” dedi.
Kendisini teyit ettiği için Tunç’a teşekkür etti
Yılmaz Tunç’a yıllar sonra kendisini teyit ettiği için teşekkür eden Akın, “ Bu bana da geliyor, HDP’li belediyeye de gidiyor, bağımsız belediyeye de gidiyor. AK Partili belediyeye de gidiyor komünist partili belediyeye de gidiyor. Kanundur bu. Beni teyit ettiği için Sayın Vekile teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.


 

Bakmadan Geçme