Adalet yerini buldu, ÇED olumlu kararı iptal

Yıllardır verilen mücadelede nihayet sevindirici haber geldi…

Amasra’ya Kurulması Düşünülen Termik Santral ile İlgili yıllardır Bartın Halkı, Bartın Platformu ve Bileşenleri ile Birlikte Verilen Haklı Mücadelemiz meyvesini sonunda verdi.
Kurulacak Santralin Çevresel Etki Değerlendirilmesi (ÇED) Açısından Bakanlık Tarafından Verilen ÇED olumlu rapor kararı, Danıştay 14.Dairesi tarafından bozuldu.
CHP Bartın Eski Milletvekili Rıza Yalçınkaya haberi yaşasın adalet notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.
 Yalçınkaya açıklamasında, “Amasra’ya Kurulması düşünülen termik santral ile ilgili yıllardır Bartın halkı, Bartın Platformu ve bileşenleri ile birlikte verilen haklı mücadelemiz sonucunda kurulacak Santralin Çevresel Etki Değerlendirilmesi açısından Bakanlık tarafından verilen ÇED olumlu rapor kararı Danıştay 14.Dairesi tarafından bozulmuştur. Tüm Bartın ve Amasra halkına alınan bu kararın hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte sonuna kadar yılmadan usanmadan mücadele eden tüm halkımıza, Bartın platformu ve bileşenlerine ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bartın Platformu tarafından konu ile ilgili yarın Cuma günü saat 12.00'de Amasra Kültür Parkta basın açıklaması yapılacak.

 

 

Bakmadan Geçme