70 kişiyi 150 bin TL dolandırdı

Kiraladığı araçları ilana koyup vurgun yaptı...

Ucuz araç alma sevdasına dolandırıldılar
Kiraladığı araçları çok cazip fiyatlarla ilan sitelerinde satışa koyarak vatandaşlardan kaparo toplayan nitelikli dolandırıcı yapılan operasyon sonucunda kıskıvrak yakalandı.
İnternet üzerinden verilen cazip fiyatlı ilanlara kanarak dolandırıcının hesaplarına ‘kaparo' adı altında para yatıran 70’e yakın kişi polise şikâyette bulundu.
Edinilen bilgiye göre, değişik illerden kiraladığı araçları internetteki ilan siteleri ve soysal medya sayfalarında çok cazip fiyatlarla satışa sunan ve vatandaşlardan kaparo alarak dolandıran şahıs Bartın’da yakalandı.
Uygun fiyatlı araçları almak için acele eden vatandaşlardan teminat olarak kaparo isteyen şahsın, 6 ilde yaklaşık 70 kişiyi 150 bin TL tutarında dolandırdığı belirlendi.
Kaparo adı altında dolandırıcının banka hesabına havale veya EFT yolu ile para gönderen vatandaşlar, iletişim bilgilerini sürekli değiştiren dolandırıcıya bir daha ulaşamadılar.
Mersin, Niğde, Mardin, Kocaeli, Aksaray ve Şanlıurfa illerinden vatandaşları dolandıran şüpheli 29 yaşındaki O.I. Bartın il Emniyet Müdürlüğü ve Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yakalandı.
Şüphelinin evimde ve aracında yapılan aramalarda eylemlerinde kullandığı bilgisayar, flash bellek ve banka dokümanları ele geçirildi. Şüphelinin daha öncede birçok kez dolandırıcılık yapıp yakalandığı ve adli kontrol şartıyla serbest kaldığı tespit edildi.
Mahkemeye sevk edilen şüpheli O.I., çıkarıldığı mahkemece Nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.


 

Bakmadan Geçme