4 şüpheli yakalandı

Polis ekiplerinden uyarı geldi…

Motosiklet ve bisiklet hırsızları yakalandı
Edinilen bilgiye göre, Bartın il Emniyet Müdürlüğü tarafından ilimizin çeşitli mahallelerinde herhangi bir önlem alınmayarak bırakıldıkları yerlerden çalınan Motosiklet ve bisikletleri çalan şüphelilere yönelik operasyon yapıldı.
Operasyon sonucunda 4 şüpheli yakalanırken çalmış oldukları bisiklet ve motosikletler sahiplerine teslim edildi.
POLİS UYARDI,  ÖNLEMİNİZİ ALMAYI UNUTMAYIN 
Bartın Emniyeti Asayiş Müdürlüğü  Motosiklet ve bisikletlerin çalınmaması için şu uyarılarda bulundu;
 ➡ Motosikletleri rastgele park etmeyelim.  Özellikle geceleri ışık alan ve güvenlik kamerası bulunan bir noktaya motosikletlerimizi bırakalım. Böylelikle çalınma riski daha aza indirgenmiş olur.
 ➡ Direksiyon kilitlerini mutlaka kilitlemeliyiz
 ➡ Sabit kilitleri sabit demirlere bağlamak sureti ile motosikletlerimizi kilitlemeliyiz ayrıca nitelikli kaliteli kilit ve zincirler kullanmalıyız.
 ➡ Ön lastik kısmına disk kilitleri mutlaka takılmalı
 ➡ Motosikletlerimiz üstünü örtmek sureti ile bu önlemleri almak hırsızlığın önlenmesi açısından daha etkili olacaktır.
  *Bisikletlerimizin çalınmaması için ise; 
 ➡ Bisikletlerinizi kilitlediğiniz yerin sağlam ve sabit olmasına dikkat edin. Bisikletlerimizi bağladığımız yerin sağlam şekilde zemine çakılı olduğumdan emin olmak için öncelikle onu sallayın. 
 ➡ Bisikletlerimizi komple çalmayı başaramayan hırsız sele veya tekerleğini çalmaya çalışabilir. Özellikle kolayca çıkarılabilen ön tekerleği bisikleti park ettiğiniz yere bağlayın . Pahalı bisikletler için iki kilit kullanmak daha güvenli olacaktır. Çalınabilecek ekipmanları yanınıza alınız.
 ➡ Kilitler hırsızın bisikleti çalma süresini olabildiğince uzatmalı 12mm. İri kalınlıkta bir zincir bisikletin çalınma süresini oldukça geciktirecektir. 
 ➡ Bisikletinize mutlaka işaret koyun ve bisikletinizin fotoğrafını çekip kaydedin. Seri numarasını kaydedin.

Bakmadan Geçme