4. Bisiklet festivali başlıyor

4. Bisiklet Festivali 12 Ekim Perşembe günü Gazhane Parkından başlıyor.Festivale Bartın ve Bartın dışından 30 ilden yaklaşık 200 bisikletli katılacak.

Festivalde bisikletliler 4 gün boyunca toplamda 232 km pedallayacak. Batı Karadeniz'in Sonbahar renklerinin eşsiz peyzajında bisiklet sürecek konuklara Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği organizasyonunda Ulus Belediyesi, Küre Dağları Milli Park Müdürlüğü ve Accell Bisiklet destek veriyor.
 
Festival süresince Kozcağız, Kumluca ve Abdipaşa Belediyelerinin de katkı sunduğu festivalde, Halit Ulus Dayanıklı Tüketim Malları Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti., Gizliler İnşaat Ltd.Şti. de sponsor destekleri ile festivalin parçası olacaklar.
 
Bu yıl bisiklet festivali birçok sürpriz etkinlikler yanında bölgenin doğal ve kültürel bağlamda tanıtımına da katkı sunacak. Yönetmenliğini Musa Ak ve Serdar Sabuncu'nun yaptığı ve Ulus Çerde köyünde çekilen 'Çerde' belgeseli ilk kez Ulus'ta festival kapsamında gösterilecek. Son gün kapanış töreni ve ödüller ile son bulacak festivalin açılış törenine Bartın Vali Yardımcısı Erkan Kalender, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Orhan Uzun, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulus Kaymakamı Recep Hasar ve Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ve ilin idare amirlerinin katılması bekleniyor.

2017 yılında dördüncüsü düzenlenen Bartın Bisiklet Festivali ilimizin tanıtımında önemli rol oynarken, Bartın'ın da bisiklet dostu bir kent olması yolunda önemli iz bırakacağa benziyor.

Bakmadan Geçme