30 bin 547 öğrenci için ders zili çaldı

Bartın'da 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılının ilk gününde 160 okulda 30 bin 547 öğrenci çalınan ilk ders zili ile eğitim öğretime başladı.

Yeni eğitim öğretim yılında Toki  İlkokulu ve Ortaokulunda  düzenlenen törene Vali Nusret DİRİM, Belediye Başkanı Cemal AKIN, İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Yavuz Selim KAPANCI, İl Emniyet Müdürü Ogün VURAL,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim KAYIŞ, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar DEMİR, Okul Müdürü Celal DENİZER, İl Müdürleri ile öğrenci ve veliler katıldı.
Programa saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından protokol konuşmaları ile devam edildi. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ve folklor gösterilerinin  ardından 4. sınıf öğrencileri tarafından 1. sınıf öğrencilerine çiçek verildi.
Yeni eğitim öğretim yılında öğretmen ve öğrencilere başarılar dileyen Vali DİRİM “Öğrencilerimiz biran önce sınıflarına girmek için sabırsızlanıyor. Eğitim ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda sağlıklı bir şekilde yürüyebilmesi için en önemli vazgeçilmez ihtiyacımız. Bu konuda ne kadar mesai harcasak azdır. Öğretmenlerimiz büyük bir fedakarlık içerisinde mesai yapıyorlar. Okullarımızın geçen yıl ki başarısıyla ilgili bilgileri eğitimcilerimizle birlikte değerlendiriyoruz.  Özellikle üniversite seviyesinde okullarımızın küçümsenemeyecek bir başarısı var. Tabi ki bunun daha ötesine ulaşmamız için velilerimizin de katkısıyla çalışmamız, gayret göstermemiz gerekiyor. Eğitim sadece ders başarısı olarak görülmemeli, eğitim çocuklarımızı geleceğe iyi insanlar olarak hazırlama amacı gütmelidir. Çocuklarımızı kendi milli ve manevi değerlerimizle yoğurarak iyi insanlar olarak kendileriyle barışık, özgüvenleri yüksek sevgi dolu bireyler şekilde geleceğe hazırlamamız gerekiyor. Bu anlamda öğretmenlerimizin yüreklerini ortaya koyması, mesailerini hiç çekinmeden öğrencilerimizin her biri için harcaması gerekiyor. Öğrencilerimizin güzel bir eğitim-öğretim yılı geçirmesini diliyorum. Bu okulumuzu da başarısından dolayı tebrik ediyorum.” dedi.
Program sonunda Vali DİRİM'in 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlama zilini çalmasıyla öğrenciler ders başı yaptı.

Bakmadan Geçme