185 kişi alınacak, binden fazla başvuru var

İŞKUR önünde kuyruk oluştu, işte son başvuru tarihi...

Bartın’da İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Toplum Yararına Projesi (TYP) kapsamında okullarda 185 kişi istihdam edilecek.
 
Okullarda bakım, onarım ve temizlik görevlisi olarak 9 ay boyunca çalışacak olan 185 kişi noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.
 
Bartın İŞKUR İl Müdürlüğüne 10 Eylül Pazartesi günü başlayan başvurular 14 Eylül Cuma günü sona erecek.
 
Bartın Merkez, Ulus, Kurucaşile ve Amasra ilçesindeki okullarda görevlendirilmek üzere toplamda 185 kişi istihdam edilecek.
 
Bartın İŞKUR Müdürlüğüne kimlik ile müracaat edilmesi gerekiyor.
 
Başvuru şartları!
 
Kuruma kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını tamamlamış olmak, emekli, malul, dul ve yetim aylığı almıyor olmak, öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç), Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak sorgulamada herhangi bir nakdi sosyal yardım almıyor olmak.
 
Kura ile belirlenecek
 
Okullarda görevlendirilecek 185 kişinin belirlenmesi için19 Eylül tarihinde Bartın Halk Eğitim merkezi salonunda noter huzurunda kura çekilecek. Kuralarla istihdam edilecek kişilerin belirlenmesinin ardından hak sahibi kişiler 1 Ekim 2018’de iş başı yapacaklar.
 
Bartın Merkez ve merkeze bağlı köylerde ki okullarda 116 kişi, Ulus’ta toplam 20 kişi, Amasra’da 15 kişi ve Kurucaşile ilçemizde de 7 kişi, Kozcağız’da 17 ve Hasankadı’da 10 kişi olmak üzere 185 kişi istihdam edilecek.
 
Okullar tatile girene kadar 9 ay boyunca çalışacak olan vatandaşların asgari ücret üzerinden maaşları ve SSK’ları İşkur tarafından ödenecek.
 
185 kişinin alınacağı işe şu ana kadar 1100 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.


 

Bakmadan Geçme