15 bin Suriyeli iddiaları ortalığı karıştırdı

Bu paylaşımı kim yaptı, işte detaylar


Sosyal medyada "Bartın'a 15 bin suriyeli geldi" şeklinde ortalığı karıştıran paylaşım Prof.Dr. Ahmet Saltık tarafından yapıldı. Saltık Bir şey yapmalı başlığı ile herkesi tedirgin eden paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Son 1 aydır çok küçük bir il olan Bartın'a 15 bin suriyeli 1 günlüğüne geldi. Şehre gelen Suriyelilerin hepsi servis araçlarıyla İl valiliğine geçtiler. Oradan ikamet alıp, emniyet yabancılar şubeye geçip onaylattılar ve indikleri gün geri İstanbula ve Ankara'ya geri döndüler. Ayrıca her il ve ilçeye gelen Suriyelileri yönlendirmesi için birer suriyeli temsilci yerleştirildi. Bizzat kendim konuştum. Suriyeli temsilci ile ve bana söylediği bu gel git işlerinin en az 3 ay daha süreceğini söyledi. bu nereden baksanız 100 bin kayıtlı seçmen demek bu küçük şehir için. Göç idaresi başkanlığı kişi başına gidiş dönüş sadece 600 lira bilet parası ve Suriyeli aileler için 2000 lira aile günlük yol harcırah ücreti ödemesi yapıyor, yola çıkmadan önce suriyeli Türk vatandaşlara. Amacım burada Suriyelileri küçük görmek ya da büyük tehlikeli bir iş gibi lanse etmek değil. Adam 2023 seçimlerine gümbür gümbür, sinsi sinsi ve senin benim paramı dağıtarak hazırlanıyor. Bilin istedim." ***İDDİALAR ASILSIZ: Bartın Emniyet müdürlüğü iddiaların asılsız olduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı: "02.04.2022 günü bazı basın yayın ve sosyal medya organlarında ilimize son 1 ay içerisinde 15.000 Suriyeli şahsın geldiği İl Göç İdaresi ve İl Emniyet Müdürlüğüne giderek kayıt oldukları ve bu şahısların kayıtlı seçmen oldukları yönünde çıkan söylentiler hiç bir şekilde gerçeği yansıtmaktadır. Asılsız haberi çıkaran ve yayanlar hakkında, Müdürlüğümüzce gerekli araştırmalar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
“BİRİLERİ BÖLGE İNSANINA HUZURSUZLUK MU VERMEK İSTİYOR?”
Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, sosyal medyada yayılan “Bartın’da 15 bin Suriyeli var” söylemleri üzerine  açıklama yaptı. Resmî verilere göre böyle bir rakamın olmadığını ifade eden Özçelik, kiralık dairenin bulunması zor bir şehirde bu kadar sayının mümkün olmadığına da dikkat çekerek şunları söyledi: “Huzur şehri Bartında bir kaç gündür 15 bin Suriyeli var sosyal medya paylaşım ve söylemleri dolaşıyor. Üniversitemizdeki okumak için gelen başımızın tacı farklı coğrafyalardan bin sekizyüz öğrenciyi şehrimiz görüyor. Bu Suriyeliler nerede! Göç idaresi yok diyor, nüfus yok diyor, belediye adres kayıt sistemi hiç böylesi bir haraket yok diyor. Kiralık dairenin bulunması zor bir şehirde bu kadar sayı mümkün değil. Peki birileri bölge insanına huzursuzluk mu vermek istiyor?” dedi. 
Bartın'da 15 bin Suriyeli var iddialarına Ak parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile "Bartın’da 15 bin Suriyeli var haberleri asılsızdır. İtibar etmeyiniz" dedi.

Bakmadan Geçme