'Çocuğum İçin Okuyorum Projesi' Okuma Etkinliği

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan okuma etkinliğinin açılış konuşması Okul Müdürü Özay KARADEMİR tarafından yapıldı.

Vali DİRİM, “Burada çok güzel bir gündemle birlikteyiz. Hepimizin üzerinde hassasiyetle durduğu okuma alışkanlığının daha ileriye götürülmesi adına başarılı bir çalışmayı başlatıyoruz. Kıvılcım inşallah ateşe dönüşür. Bartın’da okuma yazma oranının yüksek olduğunu biliyoruz. Ancak kitap okuma alışkanlığı anlamında eksiklerimizin olduğunu biliyoruz ve karnemizin iyi olmadığı bir gerçek. Dünyada toplumlar bizden çok daha fazla okuyorlar. Bu imkanlarımızın olmadığından, kitapların yetersiz olmasından kaynaklanmıyor. Bu ekran başında vakit geçirmeyi çok üst düzeye getirdiği bir hayat tarzıyla da alakalı. Maalesef hem büyüklerimiz hem miniklerimiz günün en az 4-5 saatini ekran başında geçiriyoruz. Binlerce görüntü ve sesle çocuklarımız muhatap oluyorlar. Bunlar tabi çocuklarımızın zihinsel gelişimine mutlaka etki ediyor ancak sağlıklı gelişime yol açacak bir tarz olmadığı kuşkusuz. Bugün 5 saati geçen ekran başındaki vakit geçirme düzeyleri tedavi edilmesi gereken bağımlılık olarak nitelendiriliyor. Büyük üniversitelerde tedaviye yönelik merkezlerinin açıldığını biliyoruz. Tabi burada yapılan bu güzel faaliyeti Bartın’da ki birçok kurum ve kuruluşun yürekten sahiplendiğini görüyoruz. Buda bu konudaki toplum olarak hassasiyetimizi ne düzeyde olduğunu gösteriyor. Katkı sağlayan Genç İş Adamları Derneği başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Okuma ömür boyu olmalı. Çocuklarımız okul çağlarında öğretmenlerinin teşviki ile birçok kitapları okuyorlar ama yetişkinliğe ulaştıklarında bu alışkanlığı kendimiz için devam ettirmeliyiz. Günümüzde birçok kitabı internette de bulup okuyabiliyoruz. Ben daha fazla okuyan bir toplum olmamızı yürekten istiyorum. Buna yönelik çabaları hep destekleyeceğim. Buradaki katılımda heyecanın tüm Bartın’da hissedilmekte olduğunun görüntüsüdür. Gelişmenin, kalkınmanın, daha iyi hayat standardına ulaşmanın başka yolu yok. Bilgimizi artıracağız, donanımımız güçlendireceğiz, daha çok çalışacağız ve çocuklarımızı da geleceğin ihtiyaçlarına göre donatacağız. Bugünün çocukları yarının sahipleri olacaklar. Yarının dünyası bugünün dünyasından çok daha farklı olacak. Onların dünyası çok daha teknoloji dolu bir dünya olacak. Onları teknolojiden asla arındıramayız, uzaklaştıramayız. Ekran başında bilinçli vakit geçirsin istiyoruz. Ekranları tamamen çocuklara yasaklamak gibi bir şey olamaz. Geleceğin dünyası tamamen teknolojiye, bilgiye dayalı ve birçok makinenin insan hayatına dahil olduğu bir dünya olacak. Çocuklarımızın da o dünyada bocalamamaları, bir şeyler yapabilmeleri, etkin olabilmeleri için bugünlerden onları hazırlamalıyız. Bu projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Etkinlikte daha sonra Vali DİRİM, katılımcılar ile öğrenciler  bir süre kitap okudular.
 
Vali DİRİM etkinlik sonrasında okulda incelemelerde bulunarak Okul genel durumu hakkında Okul Müdürü KARADEMİR’den  bilgi aldı.


 

Bakmadan Geçme