Tüm Yurtta Ücretsiz tatil imkanı

Tüm Türkiye'de Ücretsiz Konaklayabileceğinizi Biliyor muydunuz?

KYK yurtlarında Türkiye'nin her ilinde ücretsiz konaklama İmkanı. Gençlik ve Spor Bakanlığının Seyahat Sever projesi kapsamında gençlerde aranan tek şart 18-30 yaş aralığında olmak. Bakanlık 10 temmuz 27 ağustos tarihleri arasında Türkiye'nin her ilinde turizm amaçlı kullanılan bir erkek bir kadın yurdunda ücretsiz konaklama imkanı sunuyor. Projeye göre 18-30 yaş arasındaki gençler, yurtlardan 10 Temmuz-27 Ağustos tarihleri arasında ücretsiz yararlanabilecek. Öğrenci olma şartı aranmayacak ve konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soy isim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılacak. Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi istenecek. Gençler, aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklayabilecek. Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacak. Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup, konaklama süresi sona erenler odayı en geç 13.00’de boşaltacak. Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanacak.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI

TURİZM AMAÇLI KULLANILAN YURTLARLA İLGİLİ HUSUSLAR

1- Gençler yurtlarımızdan 10 Temmuz – 27 Ağustos tarihleri arasında yararlanabilirler.

2- Yurtlarımızdan 18-30 yaş arasındaki gençler yararlanabilir.

3- Öğrenci olma şartı aranmaz.

4- Konaklama başvuruları 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az bir gün öncesinden iletişime geçilerek isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yoluyla yapılır.

5- Yurda misafir girişi yapılırken gençlerden T.C. kimlik kartı (nüfus cüzdanı) fotokopisi alınır.

6- Konaklayacaklardan ücret alınmaz.

7- Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklanabilir.

8- Yurtlarda konaklayan gençlere kahvaltı ve yemek hizmeti sunulmayacaktır.

9- Konaklama için yurtlara ilk giriş saati 16.00 olup konaklama süresi sona erip ayrılacaklar da odayı en geç 13.00’de boşaltmalıdır.

10-Konaklama süresince yurtlardan en erken çıkış saati 05.00 ve son giriş saati 01.00 olarak uygulanır.

11-Odalar konaklama süresince her gün 13.00 – 17.30 saatleri arasında temizlik yapılması için boşaltılır.

12-Yurtta huzur bozucu davranışta bulunan gençlerin misafirlikleri sonlandırılır. Bu kapsamda Bartın’da Hacı İbrahim Paşa kız yurdu ve Mehmet Rıfat Efendi Erkek öğrenci yurdu gençlere hizmet verecek. Nöbetçi yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin ilgili belgeyle (sınav, staj belgesi vb.) il müdürlüklerine veya nöbetçi yurtlara başvurması gerekiyor. Nöbetçi yurtlarda kalmak için yurt öğrencisi olma şartı aranmıyor. Yurtlarda kayıtlı olmayan öğrenciler de ilgili belgeyi il müdürlüğüne ya da nöbetçi yurda vererek yurt hizmetinden faydalanabilecek. Ancak Ankara, İstanbul ve İzmir illerindeki nöbetçi yurtlarda yoğunluktan dolayı sadece yurtlara kayıtlı olan öğrenciler barınabilecek. Tüm Türkiye’de nöbetçi kyk yurtlarının listesi için tıklayın

Tüm Yurtta Ücretsiz tatil imkanı

Bakmadan Geçme