Orman Kooperatifinden örnek proje

Bölge halkının hizmetine sunuldu

S.S. Konuklu - Konak Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulan kütüphane bölge halkına hizmetine açıldı. 
Orman Genel Müdürlüğü ile ortak yürütülen "Bir kitap Bir insan" kütüphane projesi kapsamında kurulan kütüphane bölgede önemli bir eksikliği giderdi. S.S. Konuklu - Konak Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2. Başkanı Sayın Ersin Özsoy, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’e sosyal medya üzerinden ulaşarak kooperatif yerleşkelerinde kütüphane tesis etmek istediklerini belirtmesi üzerine, Genel Müdürün talimatıyla Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünce ülkemiz ormancılığının tanıtılması, orman ve ağaç sevgisinin artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla tesis edilen kütüphanede orman köşesi oluşturuldu. Kütüphaneye ilk kitabı yerleştiren Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu kooperatif üyelerine hitaben yaptığı konuşmada “ İlk vahyin “oku” emriyle başlaması ve bu emrin iki defa tekrar edilmesi, okumanın ve bilmenin dinde ve insan hayatında ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Asrımızda iyi seçilmiş bir kitap koleksiyonu, hakiki bir üniversite değerindedir. İnşa edilen bir kütüphane, yaratılan bir hayattır.  Kütüphaneler, geçmişimiz ve geleceğimizi birbirine bağlar. Bir kütüphane karşısında insan kendini büyük bir sermayenin yanındaymış gibi hissediyor, sessiz sedasız hesapsız faiz getiren bir hazinedir. Temel Amaçlarımızdan Biriside Orman Köylümüzü Ekonomik Olduğu Kadar Sosyal Anlamda da Kalkındırmaktır. Orman Köylümüzün eğitim, kültür, bilgi ve zamanlarını değerlendirmekle ilgili gereksinimlerini ücretsiz biçimde karşılayan, bulundukları yörenin kalkınmasına katkıda bulunan eğitim ve kültür  kuruluşu oluşturmanın sevinci içerisindeyiz. Temel amaçlarımızdan biriside orman köylümüzü ekonomik olduğu kadar sosyal anlamda da kalkındırmaktır. Tesis edilen bu kütüphane ile sadece kooperatif üyelerimizin değil geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da okuma alışkanlığı kazandırılması ve bu alışkanlığın devam ettirilebilmesini sağlamaktır. 
Birlikte tesis ettiğimiz bu kütüphane artık yaşam boyu öğrenme merkezidir. Bu kütüphanede orman teşkilatı olarak ülkemiz ormancılığının tanıtılması, orman ve ağaç sevgisinin artırılmasına katkıda bulunma vesilesi olan Genel Müdürümüz Bekir Karacabey’e ve Sayın Ersin Özsoy’a  ve Konuklu - Konak Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ramazan Kızıl’a  teşekkür ediyorum” dedi.
Kütüphanede, Orman Genel Müdürlüğü tarafından basımı yapılan çocuk dergileri, tanıtıcı kitaplar ve süreli yayınların yanı sıra, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Türk ve Dünya klasiklerinden oluşan toplam 800 esere yer verildi.
S.S. Konuklu - Konak Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi kütüphane projesine desteklerinden dolayı Başta Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey'e, Zonguldak Orman bölge müdürü Faruk Bayraktaroğlu'na,  Ulus Orman işletme Müdürü Recep Düşünmez'e, Ardıç orman işletme şefi Sedat Şengöz'e ve tüm Orman Teşkilatına katkılarından dolayı teşekkür etti. 

Orman Kooperatifinden örnek proje
Orman Kooperatifinden örnek proje
Orman Kooperatifinden örnek proje
Orman Kooperatifinden örnek proje
Orman Kooperatifinden örnek proje
Orman Kooperatifinden örnek proje
Orman Kooperatifinden örnek proje

Bakmadan Geçme