Madenci yakınlarını sevindiren yasa

Kanun teklifi Mecliste yasalaştı

Amasra'daki grizu faciasının ardından madenci aileleri ve yakınları için hazırlanan kanun teklifi yasalaştı. 
Yeraltında vefat eden madencilerin ailelerine tarih sınırlamasını kaldıran, sigorta ve prim sürelerine bakılmaksızın maaş bağlanabilmesini ve kamuda istihdamını da sağlayan maddelerin de içerisinde olduğu kanun teklifi muhalefetin hayır oyu kullanmasına rağmen TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.
TBMM'de görüşmeleri tamamlanan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi CHP, HDP ve İYİ Parti'nin hayır oyuna rağmen AK Parti ve MHP'nin evet oyuyla kabul edilerek yasalaştı.
Madenci aileleriyle ilgili olarak yasal düzenlemenin yapılacağının müjdesini  kamuoyuna ilk duyuran kişi olan ve teklifin yasalaşmasını her aşamasında takip eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz TUNÇ'un duyarlılığı büyük takdir gördü. 
Özellikle madenci yakınları sosyal medya üzerinden Yılmaz TUNÇ'a teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler. Her defasında Madencilerin ve ailelerinin hakkını savunduklarını ve onların yanlarında olduklarını belirten özellikle Bartın ve Zonguldak illerinin CHP'li Milletvekillerinin oylamaya katılmamaları, bazılarının ise hayır oyu kullanmaları gözlerden kaçmadı.

Bakmadan Geçme