İl başkanı hakkında suç duyurusu

Ak Parti Karakaş için suç duyurusunda bulundu

İl başkanı hakkında suç duyurusu 
Afiş polemiğinde küfür iddiası
AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, Cumhuriyet Meydanında bulunan Karakuş AVM’nin binasına astıkları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterini, 1 Mayıs’taki CHP’nin mitingi dolayısıyla siyasi nezaket gereği kaldırmak için gittikleri bölgede bulunan CHP İl Başkanı Selim Karakaş’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Bartın İl Yönetimine yönelik ağır küfürler ettiğini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. 

30 Nisan akşamı gerçekleşen olayda, parti yöneticilerinin bulunduğu sırada, Karakaş’ın ağza alınmayacak küfürler ettiğini belirten Arslan, “30 Nisan’da Karakuş AVM’nin binasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim afişini asmıştık. Cumhuriyet Halk Partisi il yönetimi de, 1 Mayıs’ta düzenleyecekleri miting nedeniyle partimizden afişin kaldırılmasını talep etmiş. Bu bilgi bize verildiğinde zorunluluğumuz ve yasal bir engel olmamasına rağmen siyasi nezaket göstererek İl yönetim kurulu üyemiz Mert Celkanlı ve parti mensuplarımızı afişin kaldırılması çalışmaları koordine etmek üzere bölgeye gönderdik. Bu esnada, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, İl Başkanı Selim Karakaş ve partililer de oradaymış. İkili bir diyalog olmadan, Sayın Karakaş’ın kendi partilileri ile konuştuğunu ve “Bunların hepsi ……. çocuğu, başlarındaki de öyle, bu pankartı kaldırmazlar” diye bir siyasi il başkanına hatta bir vatandaşın ağzında yakışmayacak şekilde bariz küfürlerine şahit olundu. İl yönetim kurulu üyemiz, küfürleri duymasına rağmen yine de nezaket kuralları çerçevesinde, “Siz bir il başkanısınız ve halka mâl olmuş bir kişisiniz bu küfür size yakışıyor mu, bununla ilgili şikayette bulunacağım” demesine rağmen özür bile dilemeden, Sayın İl Başkanı, “Elinizden geleni ardınıza koymayın" diyerek arkasını dönüp gitmiş.” dedi. 
“Yapmak istediklerinin farkındayız ama ne yaparlarsa yapsınlar biz uymayacağız”
Yaşanan olayın ardından gerekli suç duyurusunu yaptıklarını ifade eden Arslan, “Biz o pankartı kaldırmak zorunda değildik. Sırf Bartın’da siyasi nezaketimizi bozmayalım, kentimizin huzurunu sürdürelim, karşılıklı anlayış içerisinde seçim çalışmalarımızı sürdürelim dedikçe, bazıları siyasi çöküşlerini ortalığı karıştırmaya çalışarak unutturmaya çalışıyor. Sayın başkandan “Size küfür etmedim” demesini ya da özür dilemesini beklerdik. Bir il başkanının değil, normal bir insanın bile ağzına almayacağı küfürleri kendi partisinin kadınları yanında bile edebilen bir anlayışla burada rekabet etmek, mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Bunu hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz. Sayın İl Başkanın seçim propagandasında söylediği, ‘Ülkeyi birleştireceğiz, ülkeye bahar gelecek, kutuplaştırmaya son vereceğiz, kardeşlik kazanacak’ ifadeleri mevcut. Bu söylemler ile ağızlarından çıkan iğrenç küfürleri milletimizin takdirine bırakıyoruz. Sayın Başkandan acilen ettiği küfürler nedeniyle kamuoyu karşısında özür bekliyoruz. Bizi istedikleri kadar, tartışma ortamına çekmeye çalışsınlar, siyasi hezeyanlarına alet etmeye çalışsınlar. Yapmak istediklerinin farkındayız ama ne yaparlarsa yapsınlar biz uymayacağız. Bartın küçük bir yer. Unutmayalım ki, ne kadar siyasi olarak ayrı düşünsek de, birbirimizin yüzüne bakacağız. Ortak paydamızın milletimizin, ülkemizin ve kentimizin çıkarları olsun istiyoruz. Biz hizmetlerimizle anılmaya, icraatlarımızla halkımızın karşına çıkmaya devam edeceğiz.” dedi.

Bakmadan Geçme