Bilginlerden hazır beton açıklaması

Beton fiyatları ile ilgili basında çıkan haberler üzerine Hakan Bilgin açıklama yaptı

Bilginler Hazır Beton firması yöneticilerinden Hakan Bilgin, Beton fiyatları ile ilgili basında çıkan haberler üzerine açıklama yaptı. Beton fiyatlarının anlatıldığı gibi pahalı değil, inşaatta kapı kadar değeri olmayan bir ürün olduğunu belirten Bilgin şu ifadelere yer verdi; "Bilginler hazır beton firması olarak son günlerde haberlerde ve sosyal medyada iddia edildiği gibi beton fiyatları ile ilgili Bartın ticaret sanayi odasından toplantı talep ettik ve müteahhitlerimizle birlikte toplantı düzenledik. 
1. Konu Türkiye de en pahalı betonun Bartın da olmadığı hatta bazı bölgelere göre 300 TL düşük olduğu bazı bölgelere göre de 100 ila 200 TL pahalı olduğunu il ticaret müdürlüğü ve tso nun araştırmaları sonucu netleşmiş oldu.
Beton fiyatları bir tekel madde olmadığı için bölgeler arası farklılık eskiden olduğu gibi önümüzde ki günlerde de farklı olacaktır bu tamamen bölgelerdeki hammadde ile alakalıdır.
2. Konu da beton fiyatlar ı yüzünden daire fiyatlarının yüksek olduğu müteahhitlerimiz tarafından dile getirilmektedir. Bu aslında tamamen gerçek dışı bir söylemden ibarettir.
Örnek olarak 100 m2 daire de ortalama 35 mküp beton bulunmaktadır.Bu da güncel tutarda sadece 48 bin TL tutmaktadır!!!!
Allah aşkına 1,5 milyonluk daire de 48 bin TL lik bir ürün nasıl olurda bu kadar bu fiyatlara etken olabilir:)
Mesela betona 200 TL zam geldiğinde aslında daire fiyatına sadece 7 bin TL gibi komik bir yansıma olması gerekirken malesef beton bahane edilip daire fiyatlarına 100 ila 200 bin TL zam yapıldığını malesef üzülerek görmekteyiz. İşin özetinde aslında beton fiyatları sizlere anlatıldığı gibi pahalı değil inşaatta kapı kadar TL değeri olmayan bir üründür. 
Dün düzenlemiş olduğumuz toplantıya katılım sağlayan tso başkanı ve heyetine il ticaret müdürümüze ve müteahhitlerimize teşekkür ederiz. Keşke bizleri sürekli karalayan arkadaşlarımızıda aramızda görseydik daha da mutlu olurduk. Bilginler ailesi olarak bölgemizde yaklaşık 250 arkadaşımıza istihdam sağlayan 3. Kuşak bir firmayız. Yaklaşık olarak Türkiye de 40 a yakın ilde bayileri olan bir firmayız. Sizden ricamız her yazılan her söylenen şeye inanmadan önce bir araştırıp bir teyit almanızdır. Bizlere çok rahat ulaşabilirsiniz.
Rabbim hepimize hayırlı bereketli işler nasip etsin. Allah'a emanet olun"

Bakmadan Geçme